354
Η έκρηξη στο κτίριο διαμερισμάτων στη Γέισκ και δεξιά το αλεξίπτωτο του πιλότου που μόλις έχει κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος του αεροσκάφους | Τwitter/repubblica.it/

Νότια Ρωσία: 13 νεκροί –ανάμεσά τους και τρία παιδιά– από τη συντριβή του Sukhoi-34 πάνω σε πολυκατοικία

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 09:39
Η έκρηξη στο κτίριο διαμερισμάτων στη Γέισκ και δεξιά το αλεξίπτωτο του πιλότου που μόλις έχει κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος του αεροσκάφους
|Τwitter/repubblica.it/

Νότια Ρωσία: 13 νεκροί –ανάμεσά τους και τρία παιδιά– από τη συντριβή του Sukhoi-34 πάνω σε πολυκατοικία

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 09:39

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή βομβαρδιστικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi-34 στη Γέισκ, στη νότια Ρωσία, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Τα σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν την έρευνα στα συντρίμμια (…). Συνολικά 13 άνθρωποι είναι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ 19 άνθρωποι είναι τραυματίες», διευκρίνισε το υπουργείο, για τη συντριβή του Sukhoi-34 σε εννιαώροφη πολυκατοικία με περίπου 600 ενοίκους.

Η Γέισκ ανήκει στην περιφέρεια του Κράσνονταρ και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, απέναντι από τη Μαριούπολη στις ακτές της Αζοφικής.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού ενημερώθηκε για το δυστύχημα, έστειλε στη Γέισκ τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο και τον υπουργό αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Αλεξάντρ Κουρένκοφ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οταν κατέπεσε το Sukhoi-34 «πήραν φωτιά τα καύσιμα» που μετέφερε, εξήγησε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ανέβηκαν» τρομακτικές εικόνες από αυτόπτες μάρτυρες της συντριβής του αεροσκάφους και κάμερες παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, οι φλόγες εξαπλώθηκαν στους πέντε από τους εννέα ορόφους της πολυκατοικίας, εμβαδού περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωνε ότι οι δύο πιλότοι του βομβαρδιστικού πρόλαβαν να κάνουν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους.

Επρόκειτο, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για εκπαιδευτική πτήση κατά την οποία «ο ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους έπιασε φωτιά την ώρα της απογείωσης».

Στο βίντεο κάτω, διακρίνονται πολίτες να βοηθούν τον έναν από τους δύο πιλότους μετά την εκτίναξή του.

Αφού τον ρωτούν αν είναι καλά, τον ρωτούν αν τον κατέρριψαν, και εκείνος απαντά αρνητικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...