177
Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ | REUTERS/Ints Kalnins/File Photo/File Photo

Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για παραβίαση των μέτρων της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 19:45
Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ
|REUTERS/Ints Kalnins/File Photo/File Photo

Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για παραβίαση των μέτρων της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 19:45

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, για παραβίαση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Θυμίζουμε πρωθυπουργός της χώρας είχε διοργανώσει μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της (εδώ).

Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στην Σόλμπεργκ ανέρχεται σε 20.000 κορόνες (περίπου 1.900 ευρώ), δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Όλε Σέβερουντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη επειδή τον Φεβρουάριο οργάνωσε σε χειμερινό θέρετρο συγκέντρωση για να γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, με τη συμμετοχή 13 μελών της οικογένειάς της, παρά το γεγονός ότι στη Νορβηγία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 10 άτομα, βάσει των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Η αστυνομία εξήγησε ότι, αν και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά πιθανόν να μην επέβαλε πρόστιμο, στην περίπτωση της Σόλμπεργκ αποφάσισε να το πράξει «διότι είναι η πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή της είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα».

«Παρόλο που ο νόμος είναι ίδιος για όλους, φαίνεται πως δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο», εξήγησε ο Σέβερουντ, δικαιολογώντας την απόφαση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...