201
Φαίνεται ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να «αποχαιρετήσουμε» τα άδεια και ψυχρά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εδώ το Σαν Μαμές στο Μπιλμπάο | REUTERS/Vincent West

Με αρνητικό τεστ και πιστοποιητικό εμβολιασμού οι φίλαθλοι στο Euro 2021

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 19:35
Φαίνεται ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να «αποχαιρετήσουμε» τα άδεια και ψυχρά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εδώ το Σαν Μαμές στο Μπιλμπάο
|REUTERS/Vincent West

Με αρνητικό τεστ και πιστοποιητικό εμβολιασμού οι φίλαθλοι στο Euro 2021

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 19:35

Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, από την στιγμή που τα γήπεδα άδειασαν από φιλάθλους, το άθλημα δεν ήταν ποτέ ξανά το ίδιο. Ομως φαίνεται πως η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ευρώπη μπορεί να κάνει άπαντες να αισιοδοξούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία άναψε το πράσινο φως για τους φιλάθλους στα γήπεδα, ύστερα από το «οκ» οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων υπό διαφορετικές πάντως προϋποθέσεις.

Ετσι φαίνεται πως το Euro 2021 που είχε αναβληθεί πέρσι εξαιτίας του κορονοϊού, θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι με την παρουσία φιλάθλων.

Πιο αναλυτικά, Μπακού και Αγία Πετρούπολη δεσμεύονται για παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων και πάντα με αρνητικό τεστ κορονοϊού, ενώ και η Βουδαπέστη δεσμεύτηκε ότι από αρχές Ιουνίου θα μπορεί να έχει γεμάτα γήπεδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ.

Επιπλέον Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη και Γλασκώβη έδωσαν εγγυήσεις για κόσμος από 25% έως 33% στις εξέδρες με πιθανότητα αύξησης του αριθμού, κάτι που εξέφρασε και το Λονδίνο που δεσμεύτηκε για παρουσία κόσμου στο 25%.

Μένει να δούμε αν οι υπόλοιπες πόλεις που ήταν στο καλεντάρι για να φιλοξενήσουν ματς θα δώσουν θετική απάντηση, με την UEFA να σκέφτεται πάντως και άλλες λύσεις όπως το να γίνουν κάποια ματς στο Ισραήλ που ήδη έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...