249
O Νίκος Δένδιας στην αποκαλυπτική συζήτησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη | © Intime p.a./ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Νίκος Δένδιας: Ο Τσαβούσογλου τα «έχασε τελείως» από την επίθεση Πομπέο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 14:17
O Νίκος Δένδιας στην αποκαλυπτική συζήτησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη
|© Intime p.a./ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Νίκος Δένδιας: Ο Τσαβούσογλου τα «έχασε τελείως» από την επίθεση Πομπέο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 14:17

Συνήθως οι δηλώσεις που γίνονται μπροστά στις κάμερες στις διεθνείς συναντήσεις των πολιτικών, υπουργών, ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, είναι εθιμοτυπικές. Γίνονται για να γίνονται και να μεταφέρουν απλώς το κλίμα. Ομως αυτή τη φορά στη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο της Κυπρου Νίκο Αναστασιάδη το πρωί της Παρσκυεής στη Λευκωσία, ακούστηκαν πολλά και πολύ ενδιαφέροντα.

Στην ουσία ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αποκάλυψε το παρασκήνιο και τα όσα έγιναν στην περιβόητη και επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ όταν ο Μάικ Πομπέο άσκησε σφοδρή κριτική στην Τουρκία.

«Η άλλη πλευρά τα έχασε τελείως» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στον κ. Αναστασιάδη, αναφερόμενος στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που εκπροσωπούσε την Τουρκία στην τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Δένδιας περιέγραψε ότι η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Αγκυρα για τα όσα κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τους S-400 ήταν προμελετημένη.

«Οφείλω να πω ότι το προχθεσινό του ΝΑΤΟ ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον… Με τον Πομπέο. Δεν το είχαμε ξαναδεί αυτό», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας στον πρόεδρο της Κύπρου.

«Ηταν τόσο έντονο;» ρώτησε ο κ. Αναστασιάδης, για να του απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Μάικ Πομπέο επιτέθηκε στην Αγκυρα:

«Πρόεδρε ήταν απίστευτο. Απίστευτο. Διότι δεν ήταν μια οργή. Ηταν ένα κείμενο το οποίο αναγνώστηκε με ήρεμη φωνή, με απολύτως σαφή σειρά συλλογισμών… Η άλλη πλευρά τα έχασε τελείως. Δεν το περίμενε. Αφησε το κείμενο. Αρχισε να απαντάει απ’ έξω», προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, περιγράφοντας την αντίδραση του τούρκου ομολόγου του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...