321
Ο 29χρονος Τούντε Ονακόγια παίζει σκάκι στην Times Square της Νέας Υόρκης. | TUNDE ONAKOYA

Νιγηριανός σκακιστής καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ παίζοντας σκάκι 58 ώρες

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2024, 16:58
Ο 29χρονος Τούντε Ονακόγια παίζει σκάκι στην Times Square της Νέας Υόρκης.
|TUNDE ONAKOYA

Νιγηριανός σκακιστής καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ παίζοντας σκάκι 58 ώρες

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2024, 16:58

Σε μία γωνιά της εμβληματικής Times Square της Νέας Υόρκης, ο Νιγηριανός σκακιστής Τούντε Ονακόγια κατέρριψε το ρεκόρ του μεγαλύτερου μαραθώνιου σκακιού, αφού έπαιξε για 58 συνεχόμενες ώρες.

Ο Ονακόγια ελπίζει να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα υπέρ της εκπαίδευσης εκατομμυρίων παιδιών στο σκάκι, αναφέρει το BBC.

Μουσική και φαγητό

Εκατοντάδες υποστηρικτές από τη νιγηριανή κοινότητα της πόλης βρέθηκαν στο σημείο για να επευφημήσουν τον σκακιστή και να του μεταφέρουν θετική ενέργεια. Εφεραν μαζί τους μουσική και παραδοσιακά πιάτα της Νιγηρίας.

Στην πατρίδα του τη Νιγηρία, οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον μαραθώνιο του Ονακόγια, μέσω της πλατφόρμας Twitch, στέλνοντάς του μηνύματα υποστήριξης.

«Σε ευχαριστώ που τολμάς να ονειρεύεσαι και μας έδειξες τα επίπεδα στα οποία μπορούμε όλοι να φτάσουμε με τη δύναμη του μυαλού μας! Μπράβο Τούντε!», σχολίασε ένας οπαδός.

«Ο κ. Ονακόγια είναι σύμβολο αριστείας και αντοχής η οποία διακρίνει τους Νιγηριανούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό… Πηγαίνετε να γράψετε Ιστορία και το όνομά μας με χρυσά γράμματα», ήταν η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Νιγηρίας Κασίμ Σετίμα στην πλατφόρμα X.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ήταν 56 ώρες, εννέα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, που πέτυχαν δύο Νορβηγοί το 2018.

Μη κερδοσκοπική οργάνωση

Ο 29χρονος Ονακόγια, λέει ότι το σκάκι τον έσωσε από τη φτώχεια στις γειτονιές του Λάγος, όπου μεγάλωσε. Η μη κερδοσκοπική του οργάνωση, Chess in Slums Africa, διδάσκει το παιχνίδι σε παιδιά από φτωχές κοινότητες.

Ο Ονακόγια είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Gift of Chess, ο οποίος στοχεύει να διανείμει ένα εκατομμύριο σετ σκακιού σε κοινότητες μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...