268
Η νύφη φοράει σκουλαρίκια από φύλλα μαριχουάνας σε έκθεση με προϊόντα μαριχουάνας για γάμους, στο Σαν Φρανσίσκο | Gabrielle Lurie/San Francisco Chronicle via Getty Images

Νέα γαμήλια μόδα: Αντί για ουίσκι και αστακούς, προσφέρουν… «χόρτο»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 18:49
Η νύφη φοράει σκουλαρίκια από φύλλα μαριχουάνας σε έκθεση με προϊόντα μαριχουάνας για γάμους, στο Σαν Φρανσίσκο
|Gabrielle Lurie/San Francisco Chronicle via Getty Images

Νέα γαμήλια μόδα: Αντί για ουίσκι και αστακούς, προσφέρουν… «χόρτο»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 18:49

Στην Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, η ζήτηση για εορταστικά τραπέζια με προϊόντα από κάνναβη έχει αυξηθεί δραματικά από τον κορονοϊό και μετά. Τυχαίο; Μάλλον όχι. Οι αγχώδεις διαταραχές που προέκυψαν από τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς της καραντίνας και την αγωνία από τους θανάτους και τις ασθένειες έστρεψαν τον κόσμο σε νέα μονοπάτια αναζήτησης ηρεμίας και χαράς. Ούτως ή άλλως η χρήση της κάνναβης εκεί είναι νόμιμη για ψυχαγωγική χρήση από το 2016 κι έπειτα, άρα μέχρι εδώ, όλα ωραία και καλά.

Στην βιομηχανία του «χόρτου» διαπιστώνεται ένα μεγάλο μπαμ! Η εταιρεία κέτερινγκ Irie Weddings & Events που οργανώνει γαμήλια πάρτι, κυρίως με τρόφιμα και ποτά από κάνναβη, λειτούργησε για πρώτη φορά το 2014 στο Κολοράντο και γρήγορα επεκτάθηκε στο Λος Αντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. «Από εκεί που είχαμε μία με δύο παραγγελίες την εβδομάδα, φτάσαμε στις τρεις την ημέρα, από τότε που έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας κάνναβη», διαβάζουμε στους Times να λέει η ιδιοκτήτρια, Μαντλί Κέλι. Μάλιστα, πολλοί ζητούν οι γαμήλιες τελετές να γίνονται σε κτήματα όπου καλλιεργείται «χόρτο».

Οι «νηφάλιοι γάμοι» είναι, πια, μια νέα ορολογία και έχουν γίνει τόσο πολύ δημοφιλείς, που αναμένεται σύντομα στα μπαρ τα αλκοολούχα ποτά να πάρουν τη θέση των ποτών που περιέχουν μαριχουάνα ή κάτι αντίστοιχο. Όσοι ασχολούνται με το θέμα λένε ότι έχεις δύο επιλογές: είτε να απέχεις από όλα αυτά –και την κάνναβη και το αλκοόλ- είτε να καταναλώνεις λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο. Οι ειδικοί επιστήμονες πάντως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκείνους που αντιμετωπίζουν ζητήματα ή τάσεις εξάρτησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...