369
Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με τις νεαρές τουρίστριες στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Ελ,. Βενιζέλος» | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Να πείτε ότι συναντήσατε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας»: Ο διάλογος-έκπληξη Μητσοτάκη με τουρίστριες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 13:10
Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με τις νεαρές τουρίστριες στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Ελ,. Βενιζέλος»
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Να πείτε ότι συναντήσατε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας»: Ο διάλογος-έκπληξη Μητσοτάκη με τουρίστριες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 13:10

Ενας από τους σταθμούς της περιοδείας του Πρωθυπουργού τη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική, ήταν ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου, Γιάννη Παράσχη, για την πορεία των αεροπορικών μετακινήσεων φέτος, ειδικά μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών την 1η Μαΐου.

Εμφαση δόθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει για την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να εκτελούνται 63 πτήσεις ανά εβδομάδα και η επιβατική κίνηση από τις ΗΠΑ να είναι αυξημένη κατά 50% σε σύγκριση με το 2019.

Ο κ. Παράσχης ανέφερε εξάλλου στον Πρωθυπουργό ότι σε αντίθεση με πολλά μεγάλα αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης εργαζομένων, χάρη στη σωστή διαχείριση του προσωπικού που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τη στήριξη από κρατικά προγράμματα προστασίας της απασχόλησης, όπως το «Συν-εργασία».

«Το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε τις εικόνες ταλαιπωρίας που έχουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και αυτό προσθέτει πολύ στην εμπειρία του επισκέπτη, είτε στην άφιξη, είτε στην αναχώρηση. Δείχνουμε την εικόνα μιας πλήρως οργανωμένης χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει:

«Οι καλές τουριστικές περίοδοι του καλοκαιριού χτίζονται τον χειμώνα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να μας δώσει και ο τουρισμός τις δημοσιονομικές ανάσες που τόσο χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Κατά την επίσκεψή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο  Πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του προσωπικού του αερολιμένα (φωτογραφία πάνω) , καθώς και με ταξιδιώτες, ανάμεσα τους και μία ομάδα από νεαρές αμερικανίδες τουρίστριες που δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν ότι μιλούν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο διάλογος ήταν απολαυστικός και έκλεισε με γέλια έκπληξης από τις κοπέλες που έμειναν εμβρόντητες μετά τις απαραίτητες συστάσεις:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι ευτυχής που περάσατε καλά, να το πείτε στους φίλους σας και να έρθετε ξανά του χρόνου».

Τουρίστριες: «Ποιον να τους πούμε ότι συναντήσαμε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να πείτε ότι συναντήσατε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας».

«Αστειεύεστε!», φώναξαν οι νεαρές επισκέπτριες  ξεσπώντας σε γέλια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφέρεται και για τη συνήθη -σε τέτοιες περιστάσεις- αναμνηστική φωτογραφία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...