248
| ΙΝΤΙΜΕnews

Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 12:38

Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 12:38

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου με υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζομένους, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους, ακόμη και για όσους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών.

«Εχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών», σημείωσε η υφυπουργός, που στάθηκε και στη μεγαλύτερη χρήση των εξωτερικών χώρων.

Οι βρεφονηπιαγωγοί προσπαθούν να τους αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, είπε, ενώ οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στην εξωτερική είσοδο των σταθμών για αποφυγή συνωστισμού.

«Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την Επιτροπή των επιστημόνων, όπου έπρεπε να εξηγήσουμε τις αγωνίες των γονιών, αλλά και λόγω της αγωνίας των λοιμωξιολόγων για τις μεταλλάξεις, αποφασίσαμε να ανοίξουμε στις 17 Μαΐου και αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, για να προσθέσει: «Οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα και θα κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ. Τα μικρούλια δεν χρειάζονται ούτε αυτοδιαγνωστικά τεστ ούτε μάσκα».

«Δεν υπάρχει θέμα για το μέχρι πότε θα διαρκέσει η βρεφονηπιακή χρονιά», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κυρία Μιχαηλίδου και υπενθύμισε ότι το επίδομα παιδιού καταβάλλεται κάθε δύο μήνες, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Σχετικά με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, είπε ότι φιλοξενούν παιδιά του Δημοτικού, το απόγευμα, για δημιουργικές δραστηριότητες και εάν κάποιος γονέας δεν εντάσσεται στην εισοδηματική κατηγορία, θα μπορούσε να πληρώνει τα τροφεία.  «Αν και λειτουργούν επί 20 χρόνια», σημείωσε, «δεν υπήρχε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο και χρηματοδότηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...