279
| IntimeNews

Μιχαηλίδου: Η πρόκληση είναι να ενσωματώσουμε περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 19:12
|IntimeNews

Μιχαηλίδου: Η πρόκληση είναι να ενσωματώσουμε περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 19:12

«Η πρόκληση σήμερα είναι να ενσωματώσουμε περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας, είτε είναι γυναίκες, είτε είναι συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκδήλωση του Fortune Greece, «Most Powerful Women Summit 2024».

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «Έχουμε να κερδίσουμε πολλά από την ένταξη των γυναικών και των μικρότερων σε ηλικία συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας, όπως κερδίζουμε και από τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας», αναφέροντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο αριθμός των οποίων από 26.000, που ήταν τον προηγούμενο χρόνο, μέσα σε έναν μήνα από τη στιγμή που καταργήθηκε η παρακράτηση του 30% στη σύνταξή τους, έχει φτάσει τους 72.000.

Ειδική αναφορά έκανε η κυρία Μιχαηλίδου στα προγράμματα κατάρτισης. Όπως είπε, «ήδη έχουν καταρτιστεί 150.000 συμπολίτες μας σε πράσινες και υψηλής εξειδίκευσης δεξιότητες και συνεχίζουμε, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η κατάρτιση να γίνεται και εντός του τόπου εργασίας και κυρίως εντός βιομηχανίας, με ανθρώπους και τον εξοπλισμό της επιχείρησης, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο θελκτικό για τον εργοδότη να πάρει έναν εργαζόμενο με συγκεκριμένες δεξιότητες».

«Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές ούτε κάποιο μαγικό ραβδί. Όσα υλοποιούμε είναι ένα άθροισμα οριακών αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, τις οποίες προτεραιοποιούμε» σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως υπογράμμισε, μία από αυτές τις αλλαγές είναι ότι και οι μη μισθωτές λαμβάνουν πλέον την παροχή μητρότητας. «Μάλιστα, το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με το επίδομα γέννησης, αλλά και τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης, που εστιάζουν στις γυναίκες, έχουν οδηγήσει το μισθολογικό κενό στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης», σχολίασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...