195
Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το πέρας της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία | ΕΡΤ

Μητσοτάκης: Απόλυτα συντονισμένοι με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους στο Ουκρανικό

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 15:56
Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το πέρας της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
|ΕΡΤ

Μητσοτάκης: Απόλυτα συντονισμένοι με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους στο Ουκρανικό

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 15:56

Το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και ειδικά στην κόκκινη γραμμή με τη Ρωσία,  καθώς εκεί κατοικούν χιλιάδες έλληνες ομογενείς, εξέφρασε στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής για το Ουκρανικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε αφενός την ανάγκη να μείνουν ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία  και αφετέρου να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Επαναβεβαιώσαμε -είπε ο Πρωθυπουργός- την απόλυτη ενότητά μας και τη στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους μας σε περίπτωση εισβολής από πλευράς της Ρωσίας.
Παράλληλα, πρόσθεσε, «επιβεβαιώσαμε την  πίστη μας στον διάλογο και την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, είτε μέσω του σχήματος της Νορμανδίας, είτε μέσω του ΟΑΣΕ, είτε και μέσω διμερών επαφών».

«Το ενδιαφέρον της Ελλάδας είναι έντονο για τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς κατοικούν χιλιάδες πληθυσμοί ελληνικής καταγωγής», κατέληξε στη δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, και υπενθύμισε ότι την Παρασκευή αναμένεται στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για διαβουλεύσεις με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...