145
Μετανάστες στη βορειοδυτική Λέσβο | INTIMEnews

Μηταράκης για Μεταναστευτικό: 11.000 πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 11:13
Μετανάστες στη βορειοδυτική Λέσβο
|INTIMEnews

Μηταράκης για Μεταναστευτικό: 11.000 πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 11:13

Για λελογισμένες μετακινήσεις αιτούντων ασύλου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε ξενοδοχεία στην ηπειρωτική Ελλαδα, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις του την Τετάρτη, αναφερόμενος στις πρόσφατες αναχωρήσεις προσφύγων/μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 7.000 άτομα που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες, σε 60 ξενοδοχεία του προγράμματος που χρηματοδοτεί η ΕΕ μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων ασύλου των συγκεκριμένων ανθρώπων, οπότε δεν θα χρειάζεται να φιλοξενούνται πλέον στις συγκεκριμένες δομές.

Τέλος, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία 11.000 άτομα (που δεν δικαιούνται άσυλο). Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, οι επιστροφές θα ξαναρχίσουν με το που αρθούν οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...