614
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, στυ Γουεστμίνστερ Αμπεϊ, τον Μάρτιο | REUTERS

Μετακόμιση στην Αφρική σχεδιάζει το Παλάτι για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 10:11
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, στυ Γουεστμίνστερ Αμπεϊ, τον Μάρτιο
|REUTERS

Μετακόμιση στην Αφρική σχεδιάζει το Παλάτι για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 10:11

Στην Αφρική ετοιμάζονται να μετακομίσουν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, μετά το 2020, όταν το πρώτο τους παιδί θα έχει γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.

Αυτό τουλάχιστον, ισχυρίζονται δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων, ενώ το Παλάτι αρνείται να το επιβεβαιώσει, λέγοντας ότι «δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα οι μελλοντικοί τους ρόλοι».

Οι Times έγραψαν πρώτοι για τα σχέδια της αυλής της βασίλισσας να στείλει στην Αφρική το πριγκιπικό ζεύγος, καθώς αναζητεί έναν τρόπο να διαχειριστεί την τεράστια δημοτικότητα του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που φοβάται ότι επισκιάζει τον μελλοντικό βασιλιά, πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εντάσεις και ρήγματα στη σχέση των δύο -άλλοτε πολυαγαπημένων- αδελφών. Από την άλλη, βέβαια, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό ότι την περασμένη Κυριακή, στην παραδοσιακή λειτουργία του Πάσχα, τα δύο αδέλφια δεν αντάλλαξαν λέξη, φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν τον Χάρι να μιλάει στην Κέιτ και τον Γουίλιαμ, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερα ευδιάθετοι.

Η Κέιτ Μίντλετον υποκλίνεται μπροστά στη Βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς φτάνει στην εκκλησία για την καθιερωμένη λειτουργία του Πάσχα, την Κυριακή. Δίπλα της ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και αριστερά, στην άκρη ο πρίγκιπας Χάρι

Δεν είναι όμως, αποκλειστικά επιθυμία του Παλατιού -ή του Γουίλιαμ, όπως λέγεται- να στείλει το ζεύγος στο εξωτερικό. Ο Χάρι και η Μέγκαν λατρεύουν την Αφρική, έχουν κάνει πολλά ταξίδια στην ήπειρο, τόσο για διακοπές όσο και για φιλανθρωπικό έργο, ενώ ο πρίγκηπας έχει ζήσει στο Λεσότο έναν χρόνο. «Σφράγισαν» μάλιστα εκεί, τον έρωτά τους, στην Μποτσουάνα, ενώ πήγαν και πέρυσι για τα γενέθλια της Μαρκλ.

Ο Χάρι θεωρεί την Μποτσουάνα δεύτερη πατρίδα του και δεν το κρύβει. Επίσης, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο στην ήπειρο.

O πρίγκιπας Χάρι σε ταξίδι του σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Νότια Αφρική – Facebook/African Conservation Experience

Κατά την παραμονή του στην Αφρική, το ζεύγος θα συνδυάσει το έργο τους ως πρεσβευτές της Κοινοπολιτείας με το φιλανθρωπικό έργο και την προώθηση της θετικής εικόνας της Βρετανίας.

Η Μέγκαν Μαρκλ μιλά με παιδιά σε παλαιότερο ταξίδι της στην αφρικανική ήπειρο – Meghan Markle

Η αρχική σκέψη να γίνει ο Χάρι κυβερνήτης του Καναδά ή της Αυστραλίας απορρίφθηκε «για πρακτικούς λόγους».

Το σχέδιο επεξεργάζονται ανώτερα στελέχη της βασιλικής αυλής, πρώην διπλωμάτες και πολιτικοί καριέρας, που θεωρούν ότι πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος ρόλος για τον Χάρι και παράλληλα να εκμεταλλευθούν την δημοτικότητά του για να ενισχύσουν την εικόνα της βασιλικής οικογένειας. Παράλληλα, θέλουν να κρατήσουν το ζεύγος υπό τον έλεγχο της αυλής και να μην το αφήσουν να κάνει «τα δικά του», όπως, για παράδειγμα, μία σειρά εκπομπών για θέματα ψυχικής υγείας με την Οπρα Γουίνφρι.

Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για μετακόμιση ενός ή δύο χρόνων στην Αφρική, όμως αργότερα, φαίνεται πως μειώθηκε στους έξι μήνες, ή σε τετράμηνα ανά έτος. Υποψήφιες χώρες είναι η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Νότια Αφρική.

Ενα από τα σημαντικά προβλήματα όμως, είναι το κόστος της ασφάλειάς τους, που υπολογίζεται στο ένα εκατ. λίρες τον χρόνο και είναι αμφίβολο αν η κυβέρνηση δεχτεί να το επωμιστεί ολόκληρο. Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας τονίζουν ότι οι αφρικανικές χώρες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για το πριγκιπικό ζεύγος, ανάμεσά τους και από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Δεν αποκλείουν μάλιστα, το κόστος και οι κίνδυνοι να είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν θα γίνει τελικά η μετακόμιση.

Ο πρίγκιπας Χάρι «μαρκάρει» έναν νεαρό ελέφαντα με σπρέι, ώστε να επανενωθεί εύκολα με την οικογένειά του, στη διάρκεια μαζικής μετακίνησης ελεφάντων, στο Μαλάουι – The Royal Family

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...