449
| Shutterstock

«Μεγάλο κύκλωμα» πίσω από τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2022, 12:40
|Shutterstock

«Μεγάλο κύκλωμα» πίσω από τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2022, 12:40

Για «μεγάλο κύκλωμα» που πρέπει να εξαρθρωθεί άμεσα έκανε λόγο ο δικηγόρος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο, στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Ο Θανάσης Ζιώγας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρίνισε ωστόσο ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

«Είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος της νεαρής γυναίκας η οποία βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Από την εξέλιξη των ερευνών μέχρι στιγμής έχει προκύψει η ομολογία ενός άνδρα ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο κατά την ανάκριση υποστήριξε ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της.

Δύο ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Πώς δρα το κύκλωμα

Τον ισχυρισμό σχετικά με την ύπαρξη κυκλώματος πίσω από την υπόθεση υποστήριξε και ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος έδωσε δημοσιότητα στην υπόθεση με δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. «Ηρθε σε επαφή μαζί μου ομάδα από κοπέλες οι οποίες έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά και μου παρέθεσαν στοιχεία ότι όλο αυτό υπάρχει πολλά χρόνια», δήλωσε ο Γκιώνης ο οποίος έκανε λόγο για συμμετοχή 10 ατόμων από την Ελλάδα και την Κύπρο σε αυτή την ιστορία.

«Υπάρχουν συνομιλίες στις οποίες οι εμπλεκόμενοι φαίνεται πως διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού προηγουμένως τα παρακολουθούν για καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Oσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ενώ υποστήριξε ότι πλέον και ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων.

Θέση για το περιστατικό πήρε το κεντρικό κατάστημα εστίασης της πόλης, το οποίο τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε στόχος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία έγραψαν συνθήματα στην τζαμαρία του. Η επιχείρηση με δημοσίευση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης  υποστήριξε ότι πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και καταγγέλθηκε ως συνιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι απλώς εργαζόμενος με τον οποίο έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία.

Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μεγάλη εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση του βιασμού, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις γυναίκες που σχετίζονται στο κύκλωμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...