225
Επίγεια και ενάερια μέσα της πυροσβεστικής επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας. Φωτογραφία Αρχείου | INTIME ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα Κρήτης, ένας σοβαρά τραυματίας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 11:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/04/2024 13:50
Επίγεια και ενάερια μέσα της πυροσβεστικής επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας. Φωτογραφία Αρχείου
|INTIME ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα Κρήτης, ένας σοβαρά τραυματίας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 11:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/04/2024 13:50

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου. Είναι η πρώτη μεγάλη φωτιά του 2024 και ήρθε νωρίς…

Ένας 74χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν επιχείρησε να σβήσει τις φλόγες που απειλούσαν το σπίτι του στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Άλλοι τρεις άνθρωποι φαίνεται να έχουν υποστεί ελαφρά εγκάυματα.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της φωτιάς, ενώ οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ανεμοστρόβιλο στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το μέτωπο ξεκίνησε σε χαράδρα στα ορεινά Σχινοκάψαλα και γρήγορα επεκτάθηκε στα βόρεια Μαύρου Κόλυμπου του δήμου Ιεράπετρας.

Το 112 έχει προειδοποιήσει για την απομάκρυνση των κατοίκων από 4 χωριά (Μαύρο Κόλυμπο, Αχλιά, Γαλήνη και Αγιά Φωτιά).

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 8 Μποφόρ γι’ αυτό και έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, με πάνω από 130 πυροσβέστες να επιχειρούν από εδάφους ενώ 3 ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετέχουν και δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί το πώς ξέσπασε η φωτιά αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκίνησε από την καύση κλαδιών στο πλαίσιο αγροτικών εργασιών.

Νωρίτερα, δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εστίες αυτές έχουν ελεγχθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...