155
Ανθρωπιστική βοήθεια καταφθάνει, τον Οκτώβριο, στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου Αλ Αρίς, από όπου θα μεταφερθεί στο πέρασμα της Ράφα και από εκεί στη Γάζα | REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Με C-130 η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 21:07
Ανθρωπιστική βοήθεια καταφθάνει, τον Οκτώβριο, στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου Αλ Αρίς, από όπου θα μεταφερθεί στο πέρασμα της Ράφα και από εκεί στη Γάζα
|REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Με C-130 η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 21:07

Ενα αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας θα αναχωρήσει από τη χώρα μας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, και ώρα, 9.30 π.μ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, με μέριμνα του οποίου οργανώνεται η αποστολή, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές Αρχές.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 4.008 παιδιών, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, 30ή ημέρα της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Σε πολλές εκατοντάδες υπολογίζονταν οι τραυματίες.

Οι ζωές των κατοίκων του αποκλεισμένου θύλακα βρίσκονται σε κίνδυνο όχι μόνο λόγω των εκατέρωθεν πυρών αλλά και λόγω των συνεπειών της πολυήμερης πολιορκίας, προειδοποίησε, ήδη από τον Οκτώβριο, ο ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...