250
Στη φωτογραφία του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας φέρεται να διακρίνεται το «Sergey Kotov» την στιγμή που πλήττεται από drone | Ministry of Defence of Ukraine/Handout via REUTERS

Μαύρη Θάλασσα: Ακόμα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο κατέστρεψαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2024, 09:50
Στη φωτογραφία του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας φέρεται να διακρίνεται το «Sergey Kotov» την στιγμή που πλήττεται από drone
|Ministry of Defence of Ukraine/Handout via REUTERS

Μαύρη Θάλασσα: Ακόμα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο κατέστρεψαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2024, 09:50

Ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατέστρεψαν πλοίο περιπολίας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανοιχτά της Κριμαίας, την Τρίτη, σύμφωνα με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι η μονάδα των ειδικών δυνάμεων «Ομάδα 13» επιτέθηκε στο πλοίο περιπολίας «Sergey Kotov» του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κοντά στον Πορθμό του Κερτς.

«Ως αποτέλεσμα πλήγματος από θαλάσσια drones Magura V5, το ρωσικό πλοίο Project 22160 Sergey Kotov υπέστη ζημιά στην πρύμνη, στη δεξιά πλευρά και στην αριστερή πλευρά του», διευκρίνισαν, προσθέτοντας ότι η αξία του πλοίου αυτού ανέρχεται σε περίπου 65 εκατ. δολάρια.

Στη συνέχεια, το πλοίο βυθίστηκε κοντά στο Στενό του Κερτς, που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Σύμφωνα με την GUR, την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, οι περισσότεροι από το πλήρωμα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί σύμβολο κατοχής. Δεν μπορεί να βρίσκεται στην ουκρανική Κριμαία», σε προφανή αναφορά του στην επίθεση.

Η στιγμή της έκρηξης στο πλοίο, σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών – GUR

Παρόλο που το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δεν σχολίασε σχετικά, ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ επιβεβαίωσαν την είδηση και τόνισαν ότι το συγκεκριμένο πλοίο είχε γίνει στόχος των Ουκρανών, τουλάχιστον άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία.

Ουκρανοί και δυτικοί παρατηρητές σημείωσαν ότι από την έναρξη του πολέμου, οι Ουκρανοί έχουν καταστρέψει το 20% του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσαν οι Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...