404
| YouTube/SKAI

Μαρινάκης: Κανείς δεν είναι a priori αθώος επειδή είναι υπουργός, ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 11:25

Μαρινάκης: Κανείς δεν είναι a priori αθώος επειδή είναι υπουργός, ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 11:25

Για την τραγωδία των Τεμπών και το πολιτικό της αποτύπωμα, το οποίο φαίνεται ότι πληρώνει τώρα, περισσότερο από πέρυσι, η κυβέρνηση της ΝΔ (αυτό καταδεικνύουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εν όψει ευρωεκλογών), κλήθηκε να τοποθετηθεί, την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση και είναι υπεράνω όλων. Ωστόσο και καθώς το θέμα είναι πλέον η στάση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, του βουλευτή Σερρών της ΝΔ, ο οποίος είχε παραιτηθεί από υπουργός Μεταφορών και Υποδομών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά ως μέλος του κοινοβουλίου παραμένει εκτός της δικαστικής διαδικασίας και καθώς υπάρχουν φωνές και στη ΝΔ ότι υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, ο κ. Μαρινάκης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Υπάρχει κάποιος που εξαιρείται, υπάρχει κάποιος που έδειξε η Δικαιοσύνη, υπάρχει κάποιο κατηγορητήριο; Όχι είναι η απάντηση. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν είναι a priori αθώος επειδή είναι υπουργός ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη. Αθώους, ενόχους, κατηγορούμενους, τους καθορίζει η Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός πορτ παρόλ.

Στο υποθετικό ερώτημα αν ο εισαγγελέας στη Λάρισα αποδώσει τελικά ευθύνες στον κ. Καραμανλή για την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί «εμπόδιο στη Δικαιοσύνη», προσθέτοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή γίνεται «χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε τα «βέλη» του κατά της αντιπολίτευσης, διατυπώνοντας τα ερωτήματα γιατί ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών» και «γιατι δεν συντάσσουν κατηγορητήριο για να μπορούν να μας κατηγορήσουν για συγκάλυψη;», προσθέτοντας «θυμήθηκαν όλους τους νεκρούς και όλες τις τραγωδίες».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε από υπουργός. Σημείωσε πάντως ότι θα ελεγχθεί ως υπουργός, είτε έχει τη βουλευτική ασυλία είτε όχι.

Συνέκρινε δε την περίπτωση του κ. Καραμανλή με αυτή του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομων (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος την Πέμπτη σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ζήτησε να ελεγχθεί για τα Τέμπη.

«Για τον κ. Σπίρτζη ισχύει η αποσβεστική προθεσμία, δηλαδή για αυτό που μας κατηγορούσαν ότι βγαίνουν “λάδι” οι υπουργοί επειδή έχουν ειδικό καθεστώς παραγραφής. Πιάνει τον Σπίρτζη και τους υπουργούς που είχαν διατελέσει την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως «τον κ. Καραμανλή από το 2019 δεν τον πιάνει γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε το άρθρο 89 του Συντάγματος και δεν ισχύει ειδική παραγραφή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...