169
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αναμνηστική δόση σε όλον τον πληθυσμό και όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαγιορκίνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης σε όλους

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 22:51
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αναμνηστική δόση σε όλον τον πληθυσμό και όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαγιορκίνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης σε όλους

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 22:51

«Είναι ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση». Το νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer στοχεύει ιδιαίτερα τις μεταλλάξεις Α και Δ, εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ .

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων δεν απέκλεισε να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους, ωστόσο αυτό «θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους». Η άποψη που κυριαρχεί στον επιστημονικό χώρο είναι πως με την «αναμνηστική» δόση που θα γίνει αρχικά στις ευπαθείς ομάδες και ακολούθως σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς, θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.

Εφιαλτικό σενάριο

Ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε τις δηλώσεις του Αλμπερτ Μπουρλά για το ενδεχόμενο να προκύψει μια νέα μετάλλαξη η οποία δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας. «Είναι ένα σενάριο. Οπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Δ μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη» είπε, διευκρίνισε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει το επόμενο 8άμηνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...