317
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Σας καταψηφίζουμε για τον επικίνδυνο κυνικό σας αμοραλισμό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 17:07
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Σας καταψηφίζουμε για τον επικίνδυνο κυνικό σας αμοραλισμό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 17:07

Πρωτογνωρη επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής, τονίζοντας κατά την ομιλία του στη Βουλή, πως αν είχε στοιχειώδη πολιτική ευθιξία ο Πρωθυπουργός, θα πήγαινε στις κάλπες.

Δεν το κάνει όμως, παράτηρησε, γιατί ξέρει ότι θα χάσει και τώρα βιάζεται να περάσει (μετά την ψήφο της εμπιστοσύνης) και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά όποιος ψηφίζει ΝΑΙ στη ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε, καλώντας όσους εκ των βουλευτών είναι αντίθετοι στη συμφωνία να πουν από σήμερα κιόλας το μεγάλο ΟΧΙ.

«Αφού δεν κάνατε εκλογές, όπως σας έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, πώς και δεν κάνατε δημοψήφισμα που υποτίθεται ότι γενικά το προτιμάτε, εσείς που είστε δήθεν αριστεροί και υπέρ της άμεσης δημοκρατίας; Εσείς που κάνατε δημοψήφισμα το 2015 για ένα θέμα που κατά πολλούς έγκριτους νομικούς ξέφευγε των προϋποθέσεων του Συντάγματος, τώρα που το διακύβευμα είναι ο ορισμός αυτού που προβλέπει το Σύνταγμα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, δηλαδή ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, πώς και δεν προσφύγατε στην κρίση του ελληνικού λαού;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λόγος που δεν το κάνατε είναι απλός: Ξέρατε ότι θα χάσετε. Γιατί δεν σας ενδιαφέρει ούτε η γνώμη των πολιτών, ούτε το εθνικό συμφέρον. Σας ενδιαφέρει να κρατηθείτε στην εξουσία και να περάσετε μια συμφωνία που γεννά περιπέτειες για τη χώρα» και «αυτός  ο επικίνδυνος, ο κυνικός αμοραλισμός σας, είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίον σας καταψηφίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Ψήφος εμπιστοσύνης και Συμφωνία των Πρεσπών είναι αλληλένδετα και αν τελικά η συμφωνία ψηφιστεί, δημιουργείται μια κατάσταση που δεν αναστρέφεται, προειδοποιησε, αφού ουδείς θα είναι σε θέση να την ακυρώσει, δεδομένου ότι στο ίδιο το κείμενό της προβλέπεται ότι οι διατάξεις της είναι αμετάκλητες.

« Αν κυρωθούν οι Πρέσπες από την ελληνική Βουλή, αυτό θα δεσμεύσει απόλυτα τη χώρα μας στο μέλλον. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής», γι αυτό, εξήγησηε και η διαδικασία εξπρές που επέλεξε για την κύρωσή της η κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...