330
Ο Ιωάννης Παρασκάκης | ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη: Αυτός είναι ο βιαστής και δολοφόνος της Σουζάν Ιτον

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 16:31
Ο Ιωάννης Παρασκάκης
|ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη: Αυτός είναι ο βιαστής και δολοφόνος της Σουζάν Ιτον

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 16:31

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου Χανιώτη από το Μάλεμε, o οποίος συνελήφθη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 60χρονης Αμερικανίδας Σουζάν Ιτον, δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Πρόκειται για τον Παρασκάκη Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης, ο οποίος εξεταζόμενος ως βασικός ύποπτος για τη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία, ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Το ενδεχόμενο ο 27χρονος να έχει προχωρήσει την τελευταία διετία, σε 10 ακόμη παρόμοιες επιθέσεις εναντίον γυναικών, εξετάζουν οι Αρχές στην Κρήτη. Για αυτό και έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Ηδη, ερευνώνται τρία περιστατικά των τελευταίων μηνών με παράσυρση τριών γυναικών πεζών (μια πολωνικής καταγωγής-μόνιμη κάτοικος Κρήτης, μια Λιθουανή, που εργαζόταν σε τουριστική επιχείρηση το περυσινό καλοκαίρι και μια Ελληνίδα), που έχουν χτυπηθεί με παρόμοιο όχημα με αυτό του δράστη και στην συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στη μέση του δρόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου όπου και εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

«Η σταχυολόγηση του συνόλου των στοιχείων μας έδωσε τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένο άτομο και ειδικότερα στον 27χρονο κάτοικο της περιοχής, τον όποιο προσαγάγαμε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εξεταζόμενος περιέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαμε συλλέξει ομολόγησε την πράξη του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...