229
Σε ύψιστη επιφυλακή οι αρχές στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες σαν εκείνες της 17ης/8/2017 | REUTERS

Σε κατάσταση συναγερμού η Βαρκελώνη για τον φόβο (νέου) τρομοκρατικού χτυπήματος

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 14:27
Σε ύψιστη επιφυλακή οι αρχές στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες σαν εκείνες της 17ης/8/2017
|REUTERS

Σε κατάσταση συναγερμού η Βαρκελώνη για τον φόβο (νέου) τρομοκρατικού χτυπήματος

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 14:27

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η πόλη της Βαρκελώνης ύστερα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση κατά τους εορτασμούς της αλλαγής του έτους.

«Ισπανία: ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση στις περιοχές όπου υπάρχει κίνηση οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, στην ζώνης της Ράμπλα της Βαρκελόνης τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος», αναφέρεται σε προειδοποίηση του γραφείου προξενικών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Τρομοκράτες πιθανόν να πραγματοποιήσουν επίθεση…με στόχο τουριστικές περιοχές, μέσα μαζικής μεταφοράς ή άλλες δημόσιες περιοχές», υπογραμμίζεται, με τον τοπικό εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών να διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι η καταλανική αστυνομία και οι υπόλοιπες αρχές είναι σε ύψιστη επιφυλακή για τη συγκεκριμένη απειλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η αστυνομία αναζητεί έναν Μαροκινό 30 ετών, με άδεια οδήγησης λεωφορείου.

Η εφημερίδα El Periodico de Catalunya φέρνει με τη σειρά της στο φως της δημοσιότητας εσωτερικό σημείωμα της καταλανικής αστυνομίας, το οποίο αναφέρεται στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος κατά το «πρότυπο» της 17ης Αυγούστου 2017 όταν 22χρονος Μαροκινός έπεσε με μικρό φορτηγό πάνω σε πλήθος περαστικών, αφήνοντας πίσω του 14 νεκρούς. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε το Ισλαμικό Κράτος.

Εκπρόσωπος του ισπανικού πουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι διατηρείται στο 4 (με ανώτατο το 5) το επίπεδο συναγερμού για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης που ισχύει από το 2015 και ότι τα μέτρα έχουν ήδη ενισχυθεί από τις 11 Δεκεμβρίου εν όψει  της εορταστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...