246
Ο Τζο Μπάιντεν | REUTERS/Mike Blake/File Photo

Νέο τρομοδέμα στις ΗΠΑ με παραλήπτη τον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 19:09
Ο Τζο Μπάιντεν
|REUTERS/Mike Blake/File Photo

Νέο τρομοδέμα στις ΗΠΑ με παραλήπτη τον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 19:09

Τρόμο προκαλούν στις Αρχές των ΗΠΑ τα ύποπτα πακέτα που στέλνονται τις δύο τελευταίες ημέρες σε εξέχοντες Δημοκρατικούς.

Το πρωί της Πέμπτης ένα ύποπτο δέμα είχε ως παραλήπτη τον αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο, σφοδρό επικριτή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ημέρα, λίγο αργότερα, ένα άλλο ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο του Ντελαγουέαρ, στη Βαλτιμόρη, με παραλήπτη τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τα δέματα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, είναι παρόμοια με εκείνα που είχαν παραλήπτες την Τρίτη και την Τετάρτη πολλούς εξέχοντες Δημοκρατικούς και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το FBI είχε ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης πως όλα αυτά τα δέματα ήταν παρόμοια και ανέγραφαν όλα ως αποστολέα μια Δημοκρατική αιρετή αξιωματούχο της Φλόριντα. Κοντά στο γραφείο της οποίας βρέθηκε, επίσης, ένα ύποπτο δέμα.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν στον Λευκό Οίκο, αναφέρεται συχνά ως πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Επιθετική έρευνα»

Καθώς οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, ενόψει μάλιστα και των επικείμενων κρίσιμων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, για το Κογκρέσο, και με δεδομένο ότι όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο των άγνωστων δραστών έχουν κατά καιρούς αποδοκιμαστεί έντονα από τη Δεξιά Αμερική, η τελευταία τοποθέτηση του αμερικανού προέδρου έχει τη σημασία της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προεκλογική συγκέντρωση, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει «επιθετική έρευνα»: «Οποιαδήποτε ενέργεια ή απειλή πολιτικής βίας συνιστά επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...