277
Η «Σεχραζάτ» τον Αύγουστο του 2020 στα ανοιχτά της Τουρκίας | Osman Uras/Anadolu Agency via Getty Images

Η Ιταλία κατέσχεσε το φερόμενο ως μέγα-γιοτ του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2022, 12:54
Η «Σεχραζάτ» τον Αύγουστο του 2020 στα ανοιχτά της Τουρκίας
|Osman Uras/Anadolu Agency via Getty Images

Η Ιταλία κατέσχεσε το φερόμενο ως μέγα-γιοτ του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2022, 12:54

Η «Σεχραζάτ», το υπερπολυτελές γιοτ που φημολογείται ότι ανήκει στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατασχέθηκε από τις ιταλικές Αρχές.

Το σκάφος, μήκους 140 μέτρων και αξίας 700 εκατ. δολαρίων, βρισκόταν εδώ και μήνες στο ιταλικό λιμάνι της Μαρίνα ντι Καράρα, στην Τοσκάνη και όλα έδειχναν ότι ετοιμαζόταν να σαλπάρει για άλλες θάλασσες.

Όπως ανέφεραν οι ιταλικές Αρχές, το γιοτ ανήκει σε κάποιον «σημαντικό», χωρίς να διευκρινίζεται επίσημα αν αυτός είναι ο ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα και με το BBC, το μυστήριο γύρω από το ποιος είναι ο κάτοχός του ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, όταν η οικονομική αστυνομία της Καράρα επιβιβάστηκε στο γιοτ στο πλαίσιο έρευνας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η αστυνομία κατέσχεσε τα έγγραφα ιδιοκτησίας από τον βρετανό καπετάνιο του γιοτ. Τότε, αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει πως είναι πιθανό το γιοτ να ανήκει στον ίδιο τον Πούτιν.

Επιπλέον, υποστηρικτές του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι στηρίζουν το ίδιο σενάριο, συνδέοντας το σκάφος με τον Πούτιν.

Η κατάσχεση έγινε καθώς υπήρχαν φόβοι ότι το γιοτ θα ταξίδευε σύντομα προς τα διεθνή ύδατα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κυρώσεις.

Οι New York Times είχαν αναφέρει αυτήν την εβδομάδα ότι το σκάφος είχε καθελκυστεί για πρώτη φορά την Τρίτη μετά από μήνες σε δεξαμενή. Τα μέλη του πληρώματος είχαν παρατηρηθεί να το φορτώνουν βιαστικά, ενώ αυτό είχε επίσης ανεφοδιαστεί με καύσιμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η «Σεχραζάτ» αποτελεί τον ορισμό της πολυτέλειας, αφού διαθέτει πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα χορού, αίθουσα μπιλιάρδου με τραπέζι με ειδικό μηχανισμό για να μην γέρνει, πλήρες γυμναστήριο, τρεις σάουνες, σπα και κομμωτήριο, χρυσές βρύσες και πόμολα στα μπάνια, ασανσέρ, μηχανικό πιάνο που παίζει μόνο του, τρία τζάκια, εξοπλισμό για καταδύσεις και ψάρεμα και δύο ελικοδρόμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...