229
Ασθενής Covid-19, στο νοσοκομείο της Σαρασότα στη Φλόριντα, λαμβάνει θεραπεία με το σκεύασμα της Regeneron | REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Κορονοϊός: Το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron δείχνει ότι προστατεύει ως και οκτώ μήνες

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 17:31
Ασθενής Covid-19, στο νοσοκομείο της Σαρασότα στη Φλόριντα, λαμβάνει θεραπεία με το σκεύασμα της Regeneron
|REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

Κορονοϊός: Το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron δείχνει ότι προστατεύει ως και οκτώ μήνες

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 17:31

Η Regeneron ανέφερε τη Δευτέρα ότι μία δόση του κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκευάζει μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από την Covid-19 κατά 81,6% για δύο έως οκτώ μήνες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου σε δοκιμή τελικού σταδίου.

Οπως μετέδωσε το Reuters, o Μάιρον Κόεν, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών για μονοκλωνικά αντισώματα στο Δίκτυο Πρόληψης της Covid-19 για Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ για την Υγεία, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως η θεραπεία αντισωμάτων, RECEN-COV, έχει τη δυνατότητα να παράσχει μακράς διάρκειας ανοσία στη μόλυνση από τον κορονοϊό.

Η ανοσία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια, ανέφερε η εταιρεία.

Η θεραπεία έχει δείξει προηγουμένως μείωση κατά 81,4% του κινδύνου στη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη χορήγησή της.

Στη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης, δεν σημειώθηκαν νοσηλείες για την Covid-19 στην ομάδα της REGEN-COV, όμως στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο (placebo), καταγράφηκαν έξι τέτοια συμβάντα, ανέφερε η Regeneron.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ διεύρυνε τον Ιούλιο την άδεια της REGEN-COV προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση της ως προληπτικής θεραπείας σε ανθρώπους που εκτίθενται σε μολυσμένα άτομα και εκείνους σε μεγάλο κίνδυνο τέτοιας έκθεσης, σε χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας ή οι φυλακές.

Το φάρμακο έλαβε άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2020 για τη θεραπεία ανθρώπων με ήπια έως μέτρια νόσηση από Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...