171
Ο Μανώλης Γλέζος καταγόταν από τη Νάξο | Intime/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κεραμέως: Το Λύκειο Νάξου θα ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 12:36
Ο Μανώλης Γλέζος καταγόταν από τη Νάξο
|Intime/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κεραμέως: Το Λύκειο Νάξου θα ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 12:36

Το Γενικό Λύκειο Νάξου θα αποκτήσει την ονομασία «Μανώλης Γλέζος», στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας που καταγόταν από την Απείρανθο, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε ανάρτησή της στο Twitter τη Δευτέρα, η Νίκη Κεραμέως σημειώνει ότι απόφαση της ίδιας και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία της σχολικής μονάδας. Οπως σημειώνει, «ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, επισήμανε ότι «η διαδικασία τηρήθηκε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και είναι απόλυτα σεβαστή».

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ΓΕΛ Νάξου αποκτά την προσωνυμία "Μανόλης Γλέζος". Η διαδικασία…

Geplaatst door Dimitris Lianos op Zondag 4 oktober 2020

Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε αρχικά απορρίψει το αίτημα της σχολικής επιτροπής του ΓΕΛ για την προσθήκη του ονόματος.

Για το ίδιο ζήτημα είχαν καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας 10 βουλευτές από τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου.

Επρόκειτο για τους Νίκο Φίλη, Νίκο Βούτση, Νίκο Συρμαλένιο και Μερόπη Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ), Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ), Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Χάρη Καστανίδη (Κίνημα Αλλαγής), Κλέωνα Γρηγοριάδη και Κρίτωνα Αρσένη (ΜέΡΑ 25).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...