239
«Προφανώς τα σχολεία δεν έκλεισαν για να γίνονται συναθροίσεις εκτός σχολείων», παρατήρησε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας | ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Τα σχολεία δεν έκλεισαν για να μαζεύονται αλλού τα παιδιά!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 10:49
«Προφανώς τα σχολεία δεν έκλεισαν για να γίνονται συναθροίσεις εκτός σχολείων», παρατήρησε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Τα σχολεία δεν έκλεισαν για να μαζεύονται αλλού τα παιδιά!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 10:49

Σύνεση και υπευθυνότητα ζήτησε από τους γονείς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέχεια της απόφασης για το κλείσιμο των σχολείων προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα σχολεία δεν έκλεισαν για να μαζεύονται τα παιδιά αλλού, ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η υπουργός σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

«Προφανώς τα σχολεία δεν έκλεισαν για να γίνονται συναθροίσεις εκτός σχολείων», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας το μέτρο για το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων στη χώρα, ως την «πλέον αποτελεσματική στιγμή».

Στη συνέντευξή της η υπουργός ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς, όπως είπε, «είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σχέση του μαθητή-φοιτητή με την εκπαιδευτική διαδικασία».

«Η διαδικασία αυτή», διευκρίνισε, «δεν αντικαθιστά την ύλη, αυτή θα αναπληρωθεί όταν ανοίξουν τα σχολεία».

Αναφορικά με την αναπλήρωση της χαμένης ύλης, αφού επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί ούτε το ακαδημαϊκό ούτε το σχολικό έτος, η υπουργός δήλωσε ότι «εάν το σχολείο κλείσουν μέχρι τρεις εβδομάδες, αναπληρώνουμε έδαφος με σχετικά ήπιους τρόπους όπως μείωση ώρας στα 35 λεπτά».

«Για μεγαλύτερο διάστημα», πρόσθεσε, «εκεί θα μιλήσουμε ενδεχομένως για επέκταση σχολικού έτους, για μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων».

Για τις Πανελλαδικές, είπε, σε πρώτη φάση θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν  «όσο πιο κοντά στην πραγματική ημερομηνία»

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα κλείσουν (ή πρέπει να κλείσουν) και οι εκκλησίες, η Νίκη Κεραμέως αρκέστηκε να πει ότι «θα ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...