182
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | Intime

Κεραμέως: Μετά τα δημοτικά, προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 10:48
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|Intime

Κεραμέως: Μετά τα δημοτικά, προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 10:48

Στα επόμενα βήματα του υπουργείου Παιδείας μετά το άνοιγμα των δημοτικών από αύριο Δευτέρα αναφέρθηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι η επόμενη προτεραιότητα θα είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου.

Σε συνέντευξή της την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι» και πρόσθεσε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω, υπενθύμισε η υπουργός, για να προσθέσει ότι για τον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά.

Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Σε ό,τι αφορά τα τεστ σε εκπαιδευτικούς, πρόσθεσε ότι έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής.

Προτεραιότητα μετά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι «το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...