348
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18.00 από τον Νίκο Χαρδαλιά | ΙΝΤΙΜΕnews

Δεν ανοίγει τίποτα -πλην σχολείων- τη Δευτέρα – Παράταση lockdown ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 10:38
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18.00 από τον Νίκο Χαρδαλιά
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δεν ανοίγει τίποτα -πλην σχολείων- τη Δευτέρα – Παράταση lockdown ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 10:38

Ανευ συγκλονιστικού απροόπτου, όλα δείχνουν παράταση του υφιστάμενου lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα –με την εξαίρεση βεβαίως των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών– με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, οι λόγοι που οδηγούν στην απόφαση παράτασης του κλεισίματος επιχειρήσεων και καταστημάτων είναι δύο:

Πρώτον, η χαλάρωση κατά την περίοδο των εορτών, όπως αποτυπώθηκε και την ημέρα των Θεοφανίων, η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς και την κυβέρνηση, καθώς ήδη το επιδημιολογικό φορτίο στο Λεκανοπέδιο παρουσιάζει ανοδική πορεία (περισσότερα εδώ).

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει φανεί το αποτέλεσμα της εορταστικής κινητικότητας, ιδιαιτέρως της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί σε επιπλέον άνοιγμα δραστηριοτήτων και αυτή αναμένεται να είναι και η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

«Δεν συζητήσαμε άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων. Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε κάποια διλήμματα» εξήγησε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος (που μειοψήφησε στην Επιτροπή και για το άνοιγμα των σχολείων).

«Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα και παραδείγματος χάρη οι ναοί, όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Παράταση του lockdown, με κλειστά όλα τα καταστήματα, «έδειξε» στις δηλώσεις του την Πέμπτη (εδώ) ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης:

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για επέκταση των περιοριστικών μέτρων.

Το άνοιξε – κλείσε προβληματίζει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη, να δηλώνει ευθαρσώς (στον ΣΚΑΪ) ότι η επιλογή του λεγόμενου «ακορντεόν« δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, φωτογραφίζοντας με τη σειρά του μία παράταση των περιοριστικών μέτρων στο λιανεμπόριο για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...