• Μετά τον Αντώναρο και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Δέκα ημέρες πέρασαν από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Δέκα ημέρες κατά τις οποίες η παρούσα στήλη, σε ένδειξη σεβασμού στο πένθος και την εθνική συντριβή, σιώπησε. Ωστόσο όλες αυτές τις ημέρες δεν σιώπησε η πολιτική ελαφρότητα –οι ειδήσεις και οι «ειδήσεις» από την εγχώρια πολιτική σκηνή που δείχνουν ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες η ζωή συνεχίζεται.

     

    Μια από τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις ή «ειδήσεις», είναι η πληροφορία ότι ακόμα και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος –παλαιός υπουργός των αγαπημένων στην Κουμουνδούρου κυβερνήσεων Καραμανλή και υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία Αθηνών το 2014– είναι στα υπ’ όψιν του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο ενός κεντροδεξιού ανοίγματος που έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει εκλογών.

     

    Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει εντείνει το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ –πρόσφατα έδωσε το «παρών» στην πολυσυζητημένη εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη;» (αυτή με το ερωτηματικό) για τις υποκλοπές και φρόντισε να καθίσει δίπλα στον Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή Β’ Πειραιώς και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τώρα υπάρχει και ρεπορτάζ.

     

    Το έγραψε για tovima.gr, ο Αρης Ραβανός, γνώστης των δύο χώρων –και του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντροδεξιάς. Αφού θεωρεί δεδομένη την υποψηφιότητα του γνωστού και μη εξαιρετέου Ευάγγελου Αντώναρου στην Ανατ. Αττική και πολύ πιθανή την υποψηφιότητα της Κρινιώς Κανελλοπούλου, θυγατέρας του αείμνηστου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, στην Ηλεία, αναφέρει και την περίπτωση του κ. Σπηλιωτόπουλου.

     

    Γράφει συγκεκριμένα:

     

    «Εκτός από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αντώναρου που έχει κλειδώσει για την Ανατολική Αττική, (…) μια άλλη υποψηφιότητα έχει σχεδόν συμφωνηθεί.

     

    »Πρόκειται για την Κρινιώ Κανελλοπούλου, μια πολύ σοβαρή περίπτωση πολιτικού που είχε αφήσει θετικό στίγμα ως βουλευτής Ηλείας της ΝΔ. Η κυρία Κανελλοπούλου με κεντροδεξιό, μετριοπαθές στίγμα, είναι κόρη του αείμνηστου Θανάση Κανελλόπουλου, επί σειρά ετών κεντρικού παράγοντα (βουλευτής, υπουργός) της ΝΔ που βρέθηκε με άποψη ισχυρή απέναντι εσωκομματικά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

     

    »Στην κυρία Κανελλοπούλου έγινε κρούση εδώ και καιρό και υπήρξαν επαφές και συζητήσεις και φαίνεται πως σχεδόν έχει κλειδώσει και αυτή η υποψηφιότητα. Εάν οριστικοποιηθεί θα είναι υποψήφια στην Ηλεία.

     

    »Η άλλη περίπτωση που συζητά ο Αλ. Τσίπρας, αλλά είναι πιο σύνθετη και οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν είναι του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή, του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Επ’ αυτής της υποψηφιότητας υπάρχουν υπέρ και κατά. Ως εκ τούτου υπάρχει εκκρεμότητα αλλά αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλ. Τσίπρα τι θα πράξει».

     

  • Ενα μυστήριο «τηλεφώνημα» από την Κουμουνδούρου σε εκδότη της Λάρισας για τον 59χρονο σταθμάρχη

    Μένουμε στο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ –και πάντα στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών– για να αναφέρουμε έναν ισχυρισμό που διατύπωσαν «Τα Νέα» μέσα από τη στήλη πολιτικών παρασκηνίων «Στίγμα», την οποία υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

     

    Η ιστορία αφορά την περίπτωση του γνωστού σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος ως γνωστόν έχει ήδη προφυλακιστεί και έχει να κάνει με μια καταγγελλόμενη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του, να συνδέσει τον μοιραίο αυτό άνθρωπο με πολιτικό ρουσφέτι της ΝΔ.

     

    Η αλήθεια είναι ότι παραμένει άγνωστο πώς και γιατί τοποθετήθηκε ο άπειρος αυτός 59χρονος σε αυτό το νευραλγικό πόστο, αλλά «Τα Νέα» αποκάλυψαν κάτι άλλο: ότι επιχειρήθηκε μεθοδικά από την Κουμουνδούρου και μάλιστα από συνεργάτη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να συνδεθεί η ΝΔ με τον διορισμό του στον ΟΣΕ και στο σταθμαρχείο Λάρισας.

     

    Μάλιστα καταγγέλλεται ότι υπήρξε σχετικό τηλεφώνημα από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προς εκδότη εφημερίδας της Λάρισας για να γραφτεί η συγκεκριμένη «πληροφορία» για τον «δεξιό» σταθμάρχη.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Παπαχρήστος στην στήλη «Στίγμα», στα «Νέα» της Τετάρτης:

     

    «Παίζει τα ρέστα της η αξιωματική αντιπολίτευση με το θέμα του σταθμάρχη και το πόσο ευθύνεται η κυβέρνηση για την περίπτωσή του – “πολιτικός δάκτυλος” είναι η τοποθέτηση στη θέση από την οποία έστειλε στον θάνατο τα παιδιά. Από τη στιγμή που το θέμα του έργου της τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου ακουμπάει βαριά και τον ΣΥΡΙΖΑ, όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί να χρεωθεί η ΝουΔου τον άθλιο σταθμάρχη, ως δικό της, και εμμέσως πλην σαφώς να της επιρριφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη – αφού εσείς τον βάλατε εκεί, ως ρουσφέτι, προφανώς έχετε και την ευθύνη για ό,τι συνέβη στη βάρδια του.

     

    »Ωραίο, αλλά έχω μια πληροφορία που μου δημιουργεί την αίσθηση ότι το αφήγημα που χτίστηκε με πολύ προσπάθεια έχει τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ. Θα τη μεταφέρω την πληροφορία, που είναι από αξιόπιστη πηγή και θα περιμένω να δω την αντίδραση της Κουμουνδούρου (διαψεύσεις δεν θα δεχθώ…).

     

    »Κατά την πηγή μου λοιπόν, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου, εκδότης σοβαρής εφημερίδας της Λάρισας δέχεται τηλεφώνημα από στενό (πιο “στενό” δεν γίνεται) συνεργάτη τού “έλα με φόρα” brοέδρου, ο οποίος τον “ενημερώνει έγκυρα” ότι “ο σταθμάρχης είναι δεξιός, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή ως ρουσφέτι πολιτικού της Λάρισας και η κόρη του δουλεύει γραμματειακή υποστήριξη σε βουλευτή του νομού – γράψ’ το”!

     

    »Ο εκδότης, που είναι μεν επαρχιώτης, άλλα κορόιδο δεν είναι, ζητάει λεπτομέρειες, ο συνεργάτης τού “έλα με φόρα” τον διαβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες είναι έγκυρες, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

     

    »Ο εκδότης επιμένει, γίνεται επιφυλακτικός, ζητάει εγγυήσεις, ρωτάει συνεχώς «πόθεν» οι πηγές της εν λόγω πληροφορίας, και επειδή δεν του δίνονται από τον “στενό” συνεργάτη του “έλα με φόρα”, του δηλώνει καθαρά ότι “αρνείται να δημοσιεύσει ένα τέτοιο πράγμα”.

     

    »Και δεν το κάνει.

     

    »Η συνέχεια είναι γνωστή. Περί τις δύο ώρες μετά το τηλεφώνημα όλη η Ελλάδα πληροφορείται από τρολ του Διαδικτύου και εν συνεχεία από “Μέσα” που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο σταθμάρχης είναι ένας καραδεξιός, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μετά από παρέμβαση στελέχους της ΝουΔου. Αφού δεν δέχθηκε ο εκδότης να δημοσιεύσει την “είδηση”, αποφασίστηκε να γίνει η “δουλίτσα” με τον παραδοσιακό τρόπο.

     

    »Στο Μέγαρο Μαξίμου, πλακώνουν τα τηλέφωνα σε βουλευτές, υπουργούς, περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το ερώτημα “ποιανού ρουσφέτι” είναι ο σταθμάρχης, αλλά οι απαντήσεις είναι όλες αρνητικές. Λίγο αργότερα, η βουλευτής Μπίτζιου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι δικό της ρουσφέτι, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάνει το ίδιο, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει – ο συνεργάτης του brοέδρου τα είχε καταφέρει. Μπορεί να μην “τσίμπησε” ο λαρισαίος εκδότης, αλλά ας είναι καλά ο στρατός των συριζοτρόλ…

     

    »Θα μου πεις, τώρα, και τι σου κάνει έκπληξη από όλο αυτό; Καμία έκπληξη, θα απαντήσω. Στην πολιτική και οι προβοκάτσιες, και το ψέμα, και οι υπερβολές, μέσα στο παιχνίδι είναι. Και έχω δει πολλές να εξελίσσονται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι – δεν είναι αλήθεια λοιπόν το “ρουσφέτι” του σταθμάρχη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει… “ρούμπο” στην κυβέρνηση. Η οποία, παραζαλισμένη από το τρομερό δυστύχημα, δεν κατάλαβε εγκαίρως ότι θα ακολουθούσε ένα σκληρό blame game, όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο, προκειμένου να αποδώσουμε με τον διεθνή όρο, το παιχνίδι χρέωσης ευθυνών.

     

    »Το μόνο (εξοργιστικό!) που έχω να επισημάνω είναι απλώς η χρονική συγκυρία της τηλεφωνικής επικοινωνίας του συνεργάτη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαρισαίο εκδότη: νωρίς το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία, και ενώ ακόμη κάπνιζαν τα βαγόνια του τρένου, και οι διασώστες προσπαθούσαν εναγωνίως να εντοπίσουν έστω έναν επιζώντα στα συντρίμμια…

     

    »Ναι, κυνισμός λέγεται αυτό. Υποδηλώνει σοβαρό έλλειμμα ενσυναίσθησης και αποδεικνύει πόση υποκρισία κρύβεται πολλές φορές στις δημόσιες εκφράσεις λύπης των πολιτικών. Σημασία έχει γι’ αυτούς ο σκοπός. Γι’ αυτόν δουλεύουν. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι…»

  • Μια μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ στη Χίο

    Δεν κάνει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κάνει και η Χαριλάου Τρικούπη τις δικές της από τη μήτρα των απογοητευμένων της ΝΔ. Μάλιστα αυτή που κυοφορείται έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

     

    Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την υποψηφιότητα στη Χίο του υποναύαρχου (ε.α.) Σταύρου Μιχαηλίδη, ο οποίος στις εκλογές του 2019 ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και κατετάγη δεύτερος, πίσω από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Μάλιστα ο κ. Μιχαηλίδης είχε πάρει 5.131 σταυρούς, περισσότερους απ’ όσους είχε πάρει ολόκληρο το ΚΙΝΑΛ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το 2019.

     

    Ο κ. Μιχαηλίδης φέρεται να έχει λάβει την έγκριση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία έκανε λόγο για συστράτευση κατά του κ. Μηταράκη, που έχει μετατρέψει το νησί «σε προσωπικό του φέουδο». Ο ίδιος ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε σε τοπικό Μέσο ότι διέβη τον Ρουβίκωνα.

     

    Στη Χίο ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Καμίνης, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τέως δήμαρχος Αθηναίων, όμως, ως γνωστόν, αποσύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι, για οικογενειακούς λόγους.

  • Ο Πέτσας πήγε να το παίξει έξυπνος στον Γερουλάνο και βρήκε τον μπελά του

     

    Το ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι σε μια κάποια αμηχανία –για να το θέσουμε διακριτικά–, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, είναι εμφανές. Και πάνω στην αγωνία τους ή στη βιάση τους να υπηρετήσουν ένα κάποιο αφήγημα –όπως αυτό της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από τον παραιτηθέντα υπ. Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλη–, πέφτουν σε γκάφες. Ιδίως όταν έχουν απέναντί τους σοβαρούς πολιτικούς.

     

    Ενα τέτοιο περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο Mega, στο στούντιο του οποίου ήταν ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος –ήταν και ο Νάσος Ηλιόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει παίξει ρόλο στην ιστορία μας.

     

    Κάποια στιγμή λοιπόν, ο κ. Πέτσας θεώρησε έξυπνο να παρατηρήσει ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε πολλά χρόνια την Ελλάδα. Kαι θεώρησε ακόμα πιο έξυπνο να ζητήσει, με μια δώσει ειρωνείας μάλιστα, από τον κ. Γερουλάνο να του πει πότε παραιτήθηκε υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

     

    «Εγώ. Εγώ κ. Πέτσα παραιτήθηκα όταν έγινε η κλοπή στην Ολυμπία, για πολύ μικρότερο λόγο και όχι μετά από 16 ώρες», τον αποστόμωσε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2012 –επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, στην οποία συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ– είχε παραιτηθεί μετά από μια κλοπή 65 αρχαιοτήτων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

     

    Αλλά τι φταίει και ο κ. Πέτσας; Προφανώς προσπαθεί και αυτός να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, διότι όπως έχει ο ίδιος πει «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει»…




text
  • Για να δούμε, θα έχουμε πρωταθλητή απόψε ή θα μας βγει η πίστη την Κυριακή;


    15 Μαΐου 2024, 19:34