691
Αστυνομικός στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο γιος της δικαστού | REUTERS

ΗΠΑ: Δικηγόρος σκότωσε τον γιο της δικαστού σε υπόθεση σχετικά με την Deutsche Bank και τον Επσταϊν

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 13:12
Αστυνομικός στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο γιος της δικαστού
|REUTERS

ΗΠΑ: Δικηγόρος σκότωσε τον γιο της δικαστού σε υπόθεση σχετικά με την Deutsche Bank και τον Επσταϊν

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 13:12

Προειδοποιητικό «μαφιόζικο» χτύπημα για τη δίκη κατά της Deutsche Bank σχετικά με την υπόθεση Επσταϊν ή ένας παρανοϊκός «αντιφεμινιστής» δικηγόρος που μισούσε θανάσιμα τις γυναίκες;

Ισως ποτέ δεν βρεθεί το κίνητρο του Ρόι Ντεν Χόλαντερ, που ντύθηκε με τη στολή διανομέα συγκεκριμένης εταιρείας, χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι της δικαστού Εστερ Σάλας στο Νιου Τζέρσεϊ, πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο γιο της που άνοιξε την πόρτα και τραυμάτισε σοβαρά με πολλές σφαίρες τον 63χρονο σύζυγό της. Η δικαστής ήταν στο υπόγειο και δεν είδε το σκηνικό.

Ο 72χρονος Ντεν Χόλαντερ έφυγε ανενόχλητος, οδήγησε 200 χλμ. και αυτοκτόνησε.

Η Εστερ Σάλας και ο σύζυγός της, Μαρκ Αντερλ

Η υπόθεση είναι από μόνη της πολύ περίεργη αλλά σκοτεινιάζει περισσότερο δεδομένου ότι τέσσερις μέρες νωρίτερα, η Σάλας είχε αναλάβει να χειριστεί την αγωγή επενδυτών κατά της Deutsche Bank, για αποτυχία παρακολούθησης πελατών «υψηλού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένου του παιδόφιλου Τζέφρι Eπσταϊν.

Ο δολοφόνος ήταν γνωστός μισογύνης και συχνά έγραφε στο Διαδίκτυο κείμενα κατά των φεμινιστριών, τις οποίες αποκαλούσε «φεμιναζί».

Σύμφωνα με το BBC, στην ιστοσελίδα του είχε αποκαλέσει τη Σάλας «μία τεμπέλα και ανίκανη Λατίνα δικαστή που τη διόρισε ο Ομπάμα».

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητό του ένα πακέτο, το οποίο είχε παραλήπτη τη Σάλας. Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενό του.

Το σπίτι στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο δολοφόνος

Ο Ντεν Χόλαντερ αποκαλούσε τον εαυτό του «αντιφεμινιστή» και το ιστορικό του το αποδεικνύει: Είχε μηνύσει κλαμπ επειδή κάποιες βραδιές πρόσφεραν δωρεάν είσοδο ή ποτά στις γυναίκες, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ένα νόμο για την προστασία των γυναικών από τη βία και ένα πανεπιστήμιο για το τμήμα Γυναικείων Σπουδών.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι είχε μηνύσει την κυβέρνηση για την κλήση μόνο αντρών στον στρατό, υπόθεση την οποία είχε εκδικάσει μάλιστα, η Σάλας, το 2015.

Ο Ρόι Ντεν Χόλαντερ

Σε μία αυτοβιογραφία του, 1.700 σελίδων, την οποία είχε δημοσιεύσει online, ο Ντεν Χόλαντερ έγραφε ότι ήθελε να ζητήσει από τη δικαστή να βγουν ραντεβού, αλλά φοβόταν ότι θα τον κατηγορούσε για ασέβεια προς το δικαστήριο.

Το σπίτι της Σάλας, όπου έγινε το φονικό

Σε άλλο σημείο των απομνημονευμάτων του, ανέφερε τη φαντασίωσή του ότι βίαζε μία δικαστή που είχε εκδικάσει την υπόθεση διαζυγίου του.

Ο Ντεν Χόλαντερ έγραφε επίσης ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος πριν από δύο χρόνια και ότι «το χέρι του θανάτου βρίσκεται στον αριστερό μου ώμο. Τίποτα δεν έχει σημασία σε αυτήν τη ζωή πια. Το μόνο πρόβλημα σε μία ζωή που έχει παραμείνει επί μακρόν κάτω από τον έλεγχο των φεμιναζί, είναι ότι ένας άντρας καταλήγει να έχει τόσους εχθρούς, που δεν προλαβαίνει να τους τακτοποιήσει όλους».

Η δικαστής είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της παλαιότερα στο παρελθόν. Ο σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Η μήνυση των επενδυτών στην Deutsche Bank για τις σχέσεις με τον Επστάιν

Η Deutsche Bank φέρεται να παραπλάνησε τους επενδυτές με ελλείψεις ελέγχου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεν «παρακολούθησε σωστά» τους πελάτες που θεωρούσε «υψηλού κινδύνου», όπως ο Τζέφρι Επσταϊν, ανέφεραν επενδυτές στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ.

Η τράπεζα απέκρυψε από τους επενδυτές ότι τα προβλήματα εξακολουθούσαν να υφίστανται και δεν παρακολουθούσε κατάλληλα τους πελάτες της, όπως ο Επσταϊν και δύο άλλες τράπεζες που εμπλέκονταν σε παρελθόντα οικονομικά σκάνδαλα, υποστήριξαν οι επενδυτές στο δικαστήριο.

Η προσθήκη του Επσταϊν ως πελάτη το 2013 «ήταν ένα κρίσιμο λάθος και δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», ανέφερε η Deutsche Bank σε μήνυμά της στις 7 Ιουλίου προς το προσωπικό. Εκπρόσωπος της τράπεζας είπε στο Bloomberg News ότι είχε ξοδέψει σχεδόν ένα δισ. δολάρια για τη βελτίωση των ελέγχων.

Η τιμή της μετοχής υποχώρησε 1,31% στις 7 Ιουλίου, αφού το κρατικό τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης επέβαλε πρόστιμο στην Deutsche Bank 150 εκατ. δολαρίων επειδή παραμέλησε να επισημάνει πολλές αμφισβητήσιμες συναλλαγές από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Επσταϊν.

Η τράπεζα προειδοποίησε τους επενδυτές για «γενικούς κινδύνους», αλλά δεν αποκάλυψε τις σχέσεις της με πελάτες όπως ο Επσταϊν, που η Deutsche Bank «θεωρούσε ότι ήταν υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με την καταγγελία.

Αυτή την υπόθεση είχε αναλάβει η Σάλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...