336
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλά στους εκπροσώπους του Τύπου τη Μ. Τρίτη | orthodoxianewsagency

Ιερώνυμος: «Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 13:35
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλά στους εκπροσώπους του Τύπου τη Μ. Τρίτη
|orthodoxianewsagency

Ιερώνυμος: «Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 13:35

Χωρίς να αναφερθεί στα γεγονότα αυτά καθαυτά, ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη για τα κρούσματα των απείθαρχων κληρικών που επιμένουν να αγνοούν τις αποφάσεις Πολιτείας και Εκκλησίας για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε το πρωί  δέματα που θα διατεθούν σε περίπου 10.000 οικογένειες έπειτα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.

Οταν κλήθηκε να μιλήσει για τη στάση της Εκκλησίας τη συγκεκριμένη περίοδο, θέλησε να επισημάνει πως «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως».

«Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας.

Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση του πατέρα Γεωργίου στο Κουκάκι, αρκέστηκε να πει ότι «θα τα πούμε όταν θα έχουν περάσει όλα αυτά».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη για το έργο τους τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές, καθώς επίσης τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά της Εκκλησίας την τρέχουσα περίοδο.

 

«Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» τόνισε, καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε -σημείωσε-  το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών.

Ειδική αναφορά  έκανε ο Αρχιεπίσκοπος στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, υπογραμμίζοντας την συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

 

Μίλησε, ακόμη, για τη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στην στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

 

Αφού αναφέρθηκε τέλος στα υπόλοιπα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα αποκατάστασης, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο αυτό (με την κρίση του κορονοϊού) θα περάσει γρήγορα και ευχήθηκε κουράγιο σε όλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...