231
Γερμανικές κερασιές ιαπωνικής καταγωγής σε ανθοφορία, σε πλάνο από την Πύλη του Βρανδεμβούργου | Shutterstock

Ιαπωνικές κερασιές ανθίζουν και στο Βερολίνο – Πώς βρέθηκαν εκεί;

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 14:40
Γερμανικές κερασιές ιαπωνικής καταγωγής σε ανθοφορία, σε πλάνο από την Πύλη του Βρανδεμβούργου
|Shutterstock

Ιαπωνικές κερασιές ανθίζουν και στο Βερολίνο – Πώς βρέθηκαν εκεί;

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 14:40

Δεν ανθίζουν μόνο στο Τόκιο αυτήν την εποχή οι κερασιές, αλλά και στο Βερολίνο. Το χόμπι των Ιαπώνων να τις χαζεύουν με τις ώρες έγινε και συνήθεια των Βερολινέζων. Η Corriere della Sera έγραψε ότι μετά την πτώση του Τείχους ένα ρεπορτάζ ιαπωνικού τηλεοπτικού συνεργείου έδειξε τους άδειους δρόμους του Ανατολικού Βερολίνου και τις μεγάλες ερημικές εκτάσεις του. Οι Ιάπωνες είπαν να στολίσουν το άγριο αστικό τοπίο της Γερμανίας.

Ετσι η Νομαρχία του Τόκιο δώρισε 9.000 κερασιές στο Βερολίνο, με σκοπό το θαύμα της άνοιξης, οι ανθισμένες κερασιές, να ζωντανέψουν αυτούς τους γκρίζους και καταθλιπτικούς δρόμους. Οι πρώτες κερασιές φυτεύτηκαν στο Gleniecke Brücke, στη «Γέφυρα των Κατασκόπων» του Σπίλμπεργκ, όπου ανταλλάχθηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σήμερα υπάρχουν δενδροφυτεμένα πάρκα και μεγάλοι δρόμοι με κερασιές στο Prenzlauerberg που μοιάζουν με ανθισμένες σήραγγες κάτω από τις οποίες το περασμένο Σαββατοκύριακο περπάτησε ένα τεράστιο πλήθος. Ενδεχομένως συνένοχος σε αυτήν την ομαδική ανακάλυψη της ομορφιάς της ανθοφορίας να είναι και η ταινία του Βιμ Βέντερς «Perfect Days», η οποία έκανε πολλούς να ερωτευτούν ξανά την Ιαπωνία.

Σαν υστερόγραφο η Corriere στο κείμενό της ανέφερε ότι όσον αφορά τον συνωστισμό των Γερμανών στους ρομαντικούς περιπάτους όχι… υπό τας φιλύρας της λεωφόρου Unter den Linden, αλλά κάτω από τις κερασιές, ρόλο έπαιξε και η αιθρία που συνοδεύεται από πρωτοφανή ζέστη – στην κοιλάδα του Ρήνου το θερμόμετρο ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα τους 30°C, πρώτη φορά στα χρονικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...