178
Ρώσοι νεολαίοι: πανηγυρισμοί μεν για την Εθνική Ρωσίας, αλλά και επιθυμία για μετανάστευση στη Δύση | REUTERS / Anton Vaganov

Η ρωσική νεολαία μαγνητίζεται από τη Δύση και θέλει να μεταναστεύσει

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2018, 19:17
Ρώσοι νεολαίοι: πανηγυρισμοί μεν για την Εθνική Ρωσίας, αλλά και επιθυμία για μετανάστευση στη Δύση
|REUTERS / Anton Vaganov

Η ρωσική νεολαία μαγνητίζεται από τη Δύση και θέλει να μεταναστεύσει

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2018, 19:17

Η ρωσική νεολαία σε μεγάλο ποσοστό θέλει να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη και να αναζητήσει το μέλλον της στη Δύση, κυρίως στη Γερμανία – αυτό το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο προκύπτει από γκάλοπ του κρατικού ρωσικού ινστιτούτου VTSIOM, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ενας στους τρεις νέους λοιπόν, σχεδόν το 31% των νεαρών ηλικίας από 18 έως 24 ετών, εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από τη Ρωσία για να ζήσει αλλού. (Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες το ποσοστό όσων δηλώνουν έτοιμοι να φύγουν από τη Ρωσία διαμορφώνεται στο 10%.) Μεταξύ των υποψηφίων για μετανάστευση, το 16% επιθυμεί να εγκατασταθεί στη Γερμανία, το 7% στις ΗΠΑ και το 6% στην Ισπανία, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 Ρώσων.

«Αν ερμηνευτούν αυτοί οι αριθμοί, κυρίως αυτοί που αφορούν τους νέους, ως επιθυμία διαφυγής από τη ρωσική πραγματικότητα, αυτό θα ήταν λάθος» υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοσκόπησης Στέπαν Λβοφ. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν «ένα αυξανόμενο άνοιγμα της νεολαίας στον υπόλοιπο κόσμο» λέει. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Rosstat, το 2016 τουλάχιστον 313.000 Ρώσοι εγκατέλειψαν τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...