277
Drone-καμικάζι που κατέρριψαν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με το ukrainiannews24 | Twitter

Η Ρωσία χτυπάει για πρώτη φορά τη Ζαπορίζια με drones «καμικάζι»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2022, 06:45
Drone-καμικάζι που κατέρριψαν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με το ukrainiannews24
|Twitter

Η Ρωσία χτυπάει για πρώτη φορά τη Ζαπορίζια με drones «καμικάζι»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2022, 06:45

Η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο τη Ζαπορίζια χρησιμοποιώντας ό,τι μπορεί γίνει ένα καλό όπλο που θα πλήξει τον εχθρό. Τα γνωστά drones μπορούν να παρακολουθήσουν ανθρώπους και περιοχές, αλλά όταν γεμίσουν με εκρηκτικά μετατρέπονται σε καταστροφικά, θανατηφόρα εργαλεία. Αυτό δεν είναι κάτι που η Μόσχα δεν γνώριζε, είναι όμως η πρώτη φορά που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και μάλιστα εναντίον αμάχων.

Τα  drones «καμικάζι» έχουν ήδη πλήξει μία πολυκατοικία της πόλης, σκοτώνοντας έντεκα ανθρώπους, γράφει ο Guardian ενώ ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεξάντρ Σταρούχ δήλωσε ότι τα drones Shahed-136 -που έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν- έχουν καταστρέψει, μέχρι στιγμής, δύο κτίρια στη Ζαπορίζια.

Ανέφερε μάλιστα ότι και άλλοι πύραυλοι έπληξαν επίσης την πόλη, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Με τον στρατό της να χάνει έδαφος από την αντεπίθεση της Ουκρανίας, η Μόσχα έχει αρχίσει να στέλνει drones για να επιτεθεί σε ουκρανικούς στόχους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ουκρανικού στρατού, τα  drones «καμικάζι» είναι φθηνότερα και λιγότερο εξελιγμένα από τους πυραύλους, αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να προκαλούν ζημιές σε στόχους στο έδαφος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για αρκετές ώρες και να κάνουν κύκλους πάνω από πιθανούς στόχους, προτού πέσουν πάνω σε εχθρικά στρατεύματα ή κτίρια και εκραγούν κατά την πρόσκρουση.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανάνι, αρνήθηκε ότι η χώρα του προμήθευσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τούς ισχυρισμούς «αβάσιμους». Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός είπε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν περισσότερα από 20 drones τις τελευταίες 24 ώρες και ότι τα περισσότερα ήταν ιρανικής κατασκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...