350
| Menelaos Myrillas / SOOC

Η Μενδώνη αισιοδοξεί ότι τα σινεμά και τα θέατρα θα ανοίξουν μέσα στον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 15:20
|Menelaos Myrillas / SOOC

Η Μενδώνη αισιοδοξεί ότι τα σινεμά και τα θέατρα θα ανοίξουν μέσα στον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 15:20

Την αισιοδοξία της ότι τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα επαναλειτουργήσουν στην Αθήνα, μέσα στον Οκτώβριο, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εξηγώντας μάλιστα ότι από το υπουργείο ετοιμάζονται για τα σχετικά πρωτόκολλα. Μέχρι στιγμής, με βάση την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού, οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί ως τουλάχιστον τις 4 Οκτωβρίου, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι δεν θα λειτουργούν ούτε τα ανοιχτά θέατρα στην Αττική.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, η κυρία Μενδώνη παραδέχτηκε ότι ενώ ο στόχος είναι να έχουμε και θέατρα και σινεμά, «όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Βλέπετε ότι η Αθήνα είναι φορτισμένη αυτό τον καιρό… Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες που γίνονται συνολικά από την κυβέρνηση είναι να υπάρχει και θέατρο και κινηματογράφος. Θέλουμε, δηλαδή, τον χειμώνα να συμβεί αυτό που συνέβη και το καλοκαίρι, να υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα», προσέθεσε.

Η ίδια επεσήμανε ότι η επαναλειτουργία των σινεμά και των θεατρικών σκηνών θα γίνει «με μέτρα και με πρωτόκολλα».

«Αλλωστε», προσέθεσε», «δεν είμαστε η μόνη χώρα που θα εφαρμόσουμε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Οσες χώρες, ευρωπαϊκές τουλάχιστον, έχουν ανοίξει την πολιτιστική τους δραστηριότητα, είναι με ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολλα, τα οποία και πρέπει να τηρούνται. Κι εδώ πρέπει να το πω: Το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε ήταν αρκετά αυστηρά, τηρήθηκε απόλυτη τάξη. Και στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο και σε όλους τους άλλους χώρους που έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις, όλα πήγαν πάρα πολύ καλά και δεν έχουμε καταγεγραμμένα κρούσματα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες», είπε η κυρία Μενδώνη, σε έναν ενδιαφέροντα ισχυρισμό, καθώς κατά καιρούς είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συγχρωτισμού στις καλοκαιρινές συναυλίες.

Η κυρία Μενδώνη επανέλαβε ότι η Αθήνα είναι αρκετά «φορτωμένη» με κρούσματα.

«Ηδη έχουμε τις τελευταίες ημέρες συνεχώς τριψήφιους αριθμούς. Επομένως, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αυτό το οποίο συνιστά το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥΥ και η Πολιτική Προστασία, είναι σε αυτή τη φάση, που γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα, να είμαστε προσεκτικοί. Ηδη από προχθές βγάλαμε ανακοίνωση στο ΥΠΠΟΑ, ότι πιστεύουμε πως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν εντός του Οκτωβρίου, επομένως προετοιμάζουμε αντίστοιχα πρωτόκολλα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...