219
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η Κομισιόν κατηγορεί την Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα «ψηφιακά πορτοφόλια»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2022, 18:18

Η Κομισιόν κατηγορεί την Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα «ψηφιακά πορτοφόλια»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2022, 18:18

Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά κατηγόρησε την Apple η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, κρίνοντας πως η εταιρεία θέτει εμπόδια στον ανταγωνισμό επιβάλλοντας την υπηρεσία «Apple Pay» στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία φέρεται να περιορίζει την πρόσβαση των ανταγωνιστών της στην τεχνολογία μικροεπεξεργαστών NFC. Η Κομισιόν έστειλε στην Apple δήλωση ενστάσεων, στην οποία περιγράφει αναλυτικά την παρέμβαση της αυτή στην αγορά των «ψηφιακών πορτοφολιών» στις συσκευές που στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα iOS.

Πρόκειται για κατηγορία η οποία, αν αποδειχθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να κληθεί η κατασκευάστρια των iPhone να πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο αλλά και να «ανοίξει» το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού στους ανταγωνιστές της, σύμφωνα με το Reuters.

«Έχουμε ενδείξεις ότι η Apple περιόρισε την πρόσβαση τρίτων μερών σε τεχνολογία απαραίτητη για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών εφαρμογών ψηφιακών πορτοφολιών» στις συσκευές της, ανέφερε στη σχετική δήλωσή της η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. «Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η Apple ίσως να περιόρισε τον ανταγωνισμό για να ωφεληθεί η δική της εφαρμογή Apple Pay», πρόσθεσε.

Η Apple ανέφερε από την πλευρά της ότι το «Apple Pay» δεν είναι παρά μία μόνο από τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι ευρωπαίοι καταναλωτές για τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και αρνήθηκε πως δεν υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία NFC λόγω δικής της υπαιτιότητας. Διαβεβαίωσε δε πως συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...