135
Πλημμυρισμένος χώρος στάθμευσης στο Αμβούργο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης, η στάθμη του ποταμού Ελβα ανέβηκε περισσότερο από 5 μέτρα! | Anna-Lena/via REUTERS

Γερμανία: Πλημμύρες στο Αμβούργο έπειτα από ισχυρή καταιγίδα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 13:44
Πλημμυρισμένος χώρος στάθμευσης στο Αμβούργο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης, η στάθμη του ποταμού Ελβα ανέβηκε περισσότερο από 5 μέτρα!
|Anna-Lena/via REUTERS

Γερμανία: Πλημμύρες στο Αμβούργο έπειτα από ισχυρή καταιγίδα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 13:44

Σοβαρά προβλήματα στο Αμβούργο και άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας προκάλεσε η καταιγίδα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει επείγουσα προειδοποίηση για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους.

Η περίφημη ψαραγορά του Αμβούργου πλημμύρισε, καθώς η στάθμη του ποταμού Ελβα, που χύνεται στη Βόρεια Θάλασσα, ανέβηκε κατά 5,2 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ενώ δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και έκλεισαν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της δεύτερης σε μέγεθος γερμανικής πόλης ανταποκρίθηκε σε 450 κλήσεις για βοήθεια, ενώ διέσωσε και δύο άνδρες που  κινδύνευσαν όταν η φορτηγίδα στην οποία επέβαιναν κόλλησε κάτω από μια γέφυρα.

Ο οργανισμός σιδηροδρόμων αναγκάστηκε να αναστείλει τα δρομολόγια σε πολλές γραμμές στον βορρά, ενώ όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NDR, πολλές κοινότητες κοντά στην πόλη Βίσμαρ, στα ανατολικά του Αμβούργου, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...