222
Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για τη σύλληψη του άνδρα | REUTERS/Stephane Mahe

Γαλλία: Τέλος το ανθρωποκυνηγητό για τον βαριά οπλισμένο πρώην στρατιωτικό

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 16:55
Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για τη σύλληψη του άνδρα
|REUTERS/Stephane Mahe

Γαλλία: Τέλος το ανθρωποκυνηγητό για τον βαριά οπλισμένο πρώην στρατιωτικό

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 16:55

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας, με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρων, ήταν σε εξέλιξη την Κυριακή και τη Δευτέρα στην περιοχή Ντορντόν της νότιας Γαλλίας ύστερα από αναφορές ότι άνδρας πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών.

Ο δράστης, λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ τραυματίστηκε βαριά σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Πρόκειται για τον Τερί Ντιπάν, πρώην στρατιωτικό, 29 ετών, που ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό τουφέκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου είχε πάει στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, όπου βιαιοπράγησε σε βάρος του νέου συντρόφου της γυναίκας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατιωτικός «άρχισε να πυροβολεί εναντίον του θύματος, το οποίο κατάφερε να διαφύγει. Ο πρώην σύντροφος τριγυρνούσε στους δρόμους του χωριού και έλεγε ότι ήθελε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών. Άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνσή τους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο περιπολικά».

Η πρώην σύντροφός του και τα παιδιά της δεν είχαν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Η διένεξη οδήγησε στην παρέμβαση της χωροφυλακής. Τότε ήταν που ο ύποπτος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ενώ, στη συνέχεια, διέφυγε σε κοντινό δάσος. Ο δράστης έφερε ηλεκτρονικό βραχιολάκι λόγω εμπλοκής τους σε παλαιότερο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Οι ειδικές δυνάμεις της χωροφυλακής (GIGN) επιχειρούσαν στο χωριό Λαρντέν Σεν Λαζάρ, με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων και 210 μελών της χωροφυλακής. Στους 1.800 κατοίκους του χωριού δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τα σχολεία έμειναν κλειστά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...