189
|

Εκτακτο δελτίο για ισχυρές λασποβροχές και καταιγίδες – πότε έρχονται στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 13:11

Εκτακτο δελτίο για ισχυρές λασποβροχές και καταιγίδες – πότε έρχονται στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 13:11

Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί εκ νέου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και αναμένεται να επεκταθούν τις επόμενες ώρες στην Πελοπόννησο και τη  Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και από το απόγευμα της Πέμπτης, εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο αναμένεται να επηρεαστεί η δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος.

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...