288
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο καιρός την Καθαρή Δευτέρα δεν θα είναι ευνοϊκός για το πέταγμα του χαρταετού | INTIMEnews

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια από το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 13:39
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο καιρός την Καθαρή Δευτέρα δεν θα είναι ευνοϊκός για το πέταγμα του χαρταετού
|INTIMEnews

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια από το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 13:39

Για νέα επιδείνωση του καιρού, από το Σάββατο 5 Μαρτίου, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Το Σάββατο (05-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Την Κυριακή (06-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Την Καθαρή Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα πτώση. Ο καιρός θα είναι άστατος, με κατά τόπους βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια – νοτιοανατολικά, δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...