269
Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες συνελήφθησαν από στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξι συλλήψεις ανηλίκων 13 έως 16 ετών σε Ψυχικό και Χολαργό

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 09:08
Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες συνελήφθησαν από στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξι συλλήψεις ανηλίκων 13 έως 16 ετών σε Ψυχικό και Χολαργό

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2023, 09:08

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν έξι ανήλικοι που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο σε Ψυχικό και Χολαργό για ληστεία σε βάρος ανηλίκων και φθορές σε σχολικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το απόγευμα συνελήφθησαν στον Χολαργό, από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙΑΣ,  τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 13 έως 14 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία).

Επειτα από σήμα του κέντρου και συντονισμένη κινητοποίηση των δυναμέων που περιπολούσαν στην περιοχή, αστυνομικοί μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις ανήλικους οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν και πάλι από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ, δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών για ληστεία κατά συναυτουργία ενώ αναζητείται συνεργός τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο, προσέγγισαν τρεις ανήλικους (15-16 ετών) και χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο τους αναζήτησαν και τους εντόπισαν σε κοντινό σημείο. Οι ανήλικοι προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά οι αστυνομικοί ωστόσο ακινητοποίησαν δύο εκ των δραστών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...