238
Οι μπύρες στις παμπ, το τσάι με γάλα και το θρυλικό μαύρο χιούμορ θα λείψουν στην Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, του γερμανικού CDU, αν φύγουν οι Βρετανοί από την ΕΕ | REUTERS

Εκκληση επιφανών Γερμανών προς Βρετανία «Μείνετε στην Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 17:59
Οι μπύρες στις παμπ, το τσάι με γάλα και το θρυλικό μαύρο χιούμορ θα λείψουν στην Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, του γερμανικού CDU, αν φύγουν οι Βρετανοί από την ΕΕ
|REUTERS

Εκκληση επιφανών Γερμανών προς Βρετανία «Μείνετε στην Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 17:59

Με επιστολή τους, που δημοσιεύεται στους Times, 31 γνωστοί Γερμανοί από το φάσμα της πολιτικής, της μουσικής, των σπορ, της εκκλησίας και της βιομηχανίας εκλιπαρούν τους Βρετανούς να μείνουν στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στις υπογραφές φιγουράρουν αυτή της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ηγέτις του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, και του πρώην τερματοφύλακα της Αρσεναλ και της εθνικής Γερμανίας Γιανς Λέμαν.

«Αν φύγετε», λένε οι Γερμανοί, «θα μας λείψουν το θρυλικό βρετανικό μαύρο χιούμορ, οι μπύρες μετά τη δουλειά στις παμπ, το τσάι με το γάλα και η οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου», αναφέρουν στην επιστολή τους, την οποία υπογράψει επίσης, ο πρόεδρος της Airbus, Τόμας Εντερς.

«Χωρίς το σπουδαίο σας έθνος, η Ηπειρος δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα. Η Βρετανία βοήθησε στο να γίνει η ΕΕ μία κοινότητα ελευθερίας και ευμάρειας. Μετά τον τρόμο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία δεν μας εγκατέλειψε. Δέχθηκε πίσω τη Γερμανία ως μία ευρωπαϊκή δύναμη. Δεν το ξεχνάμε, για αυτό, εμείς οι Γερμανοί, σας είμαστε ευγνώμονες.

Οι υπογράφοντες τονίζουν ότι σέβονται την επιλογή του βρετανικού λαού και ότι αν πράγματι θέλουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, «θα έχετε πάντα φίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ομως, η επιλογή δεν είναι μη αναστρέψιμη και οι πόρτες μας θα μείνουν για πάντα ανοιχτές», καταλήγει η επιστολή.

Ο Γιανς Λέμαν, πρώην τερματοφύλακας της Αρσεναλ και της εθνικής Γερμανίας, υπογράφει την επιστολή προς τους Βρετανούς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...