292
Φωτογραφία από τα ευρήματα | Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Δύο συλλήψεις για αποθήκες με όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά στην Πέλλα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2023, 12:53
Φωτογραφία από τα ευρήματα
|Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Δύο συλλήψεις για αποθήκες με όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά στην Πέλλα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2023, 12:53

Μπροστά σε ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές του νομού Πέλλας, σε συνέχεια πληροφοριών για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και τυποποιημένου στρατιωτικού – πολεμικού υλικού. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 56 και 63 ετών.

Κατά την αστυνομική έρευνα σε δύο αυτοκίνητα και τρία σπίτια που χρησιμοποιεί ο 56χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη θαλάμη, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, ένα ζεύγος από ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα (νουντσάκο), δύο κυνηγετικά όπλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι αερίου, ένα ξίφος, γεμιστήρες, φυσίγγια, αμπούλες αερίου διοξειδίου του άνθρακα, κροτίδες, φωτοβολίδες και κοινοί πυροκροτητές.

Ο 63χρονος έκρυβε σε αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού του έντεκα μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα αναδιπλούμενο, δώδεκα κοινούς πυροκροτητές, τρία κυλινδρικά φιαλίδια που περιείχαν εννέα κοινούς πυροκροτητές, ένα βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, πλήθος δοχείων, φιαλιδίων, μικροδεμάτων που περιείχαν ποσότητες άγνωστων μειγμάτων, που θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση, επτά κάνες μακρύκαννου όπλου, φυσίγγια, γεμιστήρες, πιστόλι κρότου, βολίδες πυροβόλου όπλου κ.ά.

Οι κατασχεθείσες εκρηκτικές ύλες – πυροκροτητές κ.ά. παραδόθηκαν σε αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας και δείγματα αυτών θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα, που έφερε ίχνη παραποίησης αριθμού πλαισίου, κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα, πιστόλι κρότου, ουσιώδη μέρη όπλων και πυρομαχικά (φυσίγγια) θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.

Το κατασχεθέν πολεμικό – στρατιωτικό υλικό (οξειδωμένα βλήματα όλμου και οξειδωμένες χειροβομβίδες) παραδόθηκε σε αρμόδιο συνεργείο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...