250
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Διακοπές στην Κύθνο: Οταν ο Καραμανλής συνάντησε τον Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 12:56

Διακοπές στην Κύθνο: Οταν ο Καραμανλής συνάντησε τον Βενιζέλο

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 12:56

Είναι δύο πρώην. Ο ένας πρώην Πρωθυπουργός και ο άλλος πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός αρχηγός. Επίσης είναι δύο πρώην εχθροί —η κριτική που ασκούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο κοινοβούλιο για τα σφάλματα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή υπήρξε σφοδρή και συστηματική. Τώρα όμως βρέθηκαν μαζί στην Κύθνο.

Τη συνάντηση των δύο σημαντικών πολιτικών ανδρών αποκάλυψε ο «Βηματοδότης», η στήλη παραπολιτικών του «Βήματος της Κυριακής». Περιγράφεται ότι συνέφαγαν στο ίδιο εστιατόριο, αλλά χωριστά και αντάλλαξαν μερικά ευγενικά λόγια.

Γράφει ο «Βηματοδότης»:

Τούτο το ιδιαίτερο καλοκαίρι πάντως κρύβει και συναντήσεις απρόσμενες. Μια από αυτές συνέβη στην Κύθνο. Συνέπεσαν στα ιστορικά Λουτρά του νησιού, σε απόσταση δύο κολπίσκων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Και βεβαίως η γειτνίαση έφερε αναπόφευκτα και τη συνάντηση.

» Τα ζεύγη Καραμανλή, Βαληνάκη και Βενιζέλου βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες να δειπνούν χωριστά μεν, αλλά πολύ κοντά, σε εστιατόριο στην Αγία Ειρήνη. Οπως μας μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η συνάντηση των δύο επιφανών υπήρξε πολιτικά ορθή. Ευγενικές, πολιτισμένες, κοινωνικές κουβέντες αντάλλαξαν οι δύο, παρότι υπήρξαν σφοδροί αντίπαλοι. Ο χρόνος και η απόσταση από τα τεκταινόμενα αμβλύνουν, βλέπετε, τα όποια πάθη…».

Βέβαια τα «όποια πάθη» στα οποία αναφέρεται ο «Βηματοδότης» έχουν αμβλυνθεί καιρό τώρα. Αρκεί να θυμηθούμε αυτή τη διάσημη πια σειρά φωτογραφιών από μια συζήτηση στη Βουλή το 2017.