Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #41

Protagon Team

Οταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναπαράγει fake news για την οικογένεια Τσίπρα και τη χούντα εκθέτοντας τον Μητσοτάκη

Το τι έκαναν στη χούντα ο μπαμπάς και ο θείος του Αλέξη Τσίπρα έγινε μείζον θέμα μετά το ξέσπασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την Τετάρτη (εδώ) και την απάντηση του Πρωθυπουργού την επομένη (εδώ).

 

Βέβαια, το γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έκαναν δύο άνθρωποι πριν μισό αιώνα είναι ένα ερώτημα. Θα έπρεπε ενδεχομένως να το απαντήσει πρώτος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που συνέχεια μιλά με όρους παρελθόντος για τους αγώνες της Αριστεράς, το ΕΑΜ, την «αποστασία» Μητσοτάκη κλπ. Και τώρα βρέθηκε να καλείται να αποδείξει την αντιδικτατορική δράση του πατέρα του.

 

Και βέβαια κανείς δεν βοηθά την κατάσταση. Ούτε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδόν αρνείται την επιχειρηματική δράση του Ηρακλή (θείου) και Παύλου (μπαμπά) Τσίπρα, των οποίων η κατασκευαστική εταιρεία «Ηρακλής» πήρε μια σειρά από δημόσια έργα από τους συνταγματάρχες –κυκλοφορούν κάποιοι κερδοφόροι ισολογισμοί από το 1970 που είναι χαρακτηριστικοί–, ούτε βεβαίως η πλευρά των ακραίων της ΝΔ που δεν διστάζουν να αναπαράγουν γελοία fake news για τη δράση των αδελφών Τσίπρα επί Επταετίας.

 

Ως προς αυτό το τελευταίο κορυφαίο παράδειγμα ήταν η ανόητη ενέργεια του ευρωβουλευτή της ΝΔ (και εκ νέου υποψηφίου) Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη εμφάνισε φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, μαζί με πρωτοκλασσάτους χουντικούς και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που αποφάσισε να δείξει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ με το κινητό του, έχει πιστοποιηθεί πως είναι ψεύτικη ως προς το αν σε αυτήν εικονίζεται ο πατέρας ή ο θείος του Πρωθυπουργού.

 

Παρά τις προειδοποιήσεις του επίσης παρόντα στο πάνελ, υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ότι πρόκειται για fake news, ο κ. Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να ανακαλέσει (εδώ) και επέμεινε ότι είναι ο Ηρακλής Τσίπρας, θείος του Πρωθυπουργού.

 

«Δεν ανακαλώ τίποτα, έχω την καταγγελία», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατά τα άλλα διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων ως σοβαρός πολιτικός.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η οποία έχει πιστοποιηθεί από το Facebook ως ελεγκτής των fake news, ο άνδρας στη φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στις κυβερνήσεις της δικτατορίας…

 

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κεφαλογιάννης προσέφερε μία ακόμα πάσα στο Μαξίμου που εξέδωσε ανακοίνωση εγκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πέσει στον βούρκο.

 

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη», ανέφεραν από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

O Γκλέτσος κάνει καμπάνια ως μεσήλιξ easy rider και απειλεί τη ΝΔ

Αν κάτι ξέρει να κάνει ο Απόστολος Γκλέτσος είναι να παίζει με τη δημόσια εικόνα του. Αυτή άλλωστε ήταν η δουλειά του, η υποκριτική, προτού γίνει δήμαρχος Στυλίδας και ιδρυτής του κόμματος Τελεία –το οποίο παρεμπιπτόντως, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε πάρει 1,77%, υπερτριπλάσιο ποσοστό από τη ΔΗΜΑΡ του νυν υπουργού Ναυτιλίας Φώτη-Φανούρη Κουβέλη.

 

Τώρα λοιπόν ο 52χρονος κ. Γκλέτσος βάζει για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σε μια προσπάθεια να διαδεχθεί τον Κώστα Μπακογιάννη. Λένε μάλιστα ότι αν κάποια περιφέρεια κινδυνεύει να μην κερδίσει η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή, καθώς ο Φάνης Σπανός, αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και επίσημος υποψήφιος της Πειραιώς δεν τραβάει τόσο.

 

Ο κ. Γκλέτσος έχει όλο το «πακέτο»:

 

και «Μακεδονομάχος» (είχε απειλήσει την κυβέρνηση ότι θα παραιτηθεί αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά η κυβέρνηση περιέργως δεν εκάμφθη)

 

και κατά δήλωσή του Αριστερός («παραμένω αριστερός στο πώς διάγω την καθημερινότητά μου, τον βίο μου» έχει πει)

 

και τσαμπουκάς (εδώ ένα παράδειγμα)

 

και έτσι και γιουβέτσι (απέσυρε την υποψηφιότητά στις 30 Δεκεμβρίου για να την επαναφέρει την επομένη, εδώ)

 

και πολιτικό darling του πρώην υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα

 

και σόουμαν –διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία με μοτοσικλέτα.

Μάλιστα αναφέρθηκε στον εαυτό του ως μεγάλο, κάτι σαν μεσήλικα. «Επειδή ο δίτροχος τουρισμός είναι της μόδας, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, στέλνουμε το μήνυμα»….

Τι διάβαζε ο Αλέξης Τσίπρας στη θαλαμηγό του Παναγόπουλου;

Πολλά γράφηκαν και πολλά θα γραφούν για την περιβόητη πλέον κρουαζιέρα του Αλέξη Τσίπρα και της οικογενείας του, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

 

Το αν είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού να κάνει διακοπές σε σκάφη «φίλων» του (εδώ), το αν του παραχωρήθηκε –και άρα θα έπρεπε να το έχει δηλώσει τουλάχιστον ως δώρο–, το αν δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ (εδώ), όλα τέθηκαν προς συζήτηση. Τουλάχιστον δεν αμφισβητείται πια ότι όντως έκανε διακοπές στο πολυτελές σκάφος χωρίς να το έχει δηλώσει –το επιβεβαίωσε η ίδια η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου (εδώ).

 

Τέλος πάντων, αυτά αναλύθηκαν. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι διάβαζε ο κ. Τσίπρας στη θαλαμηγό. Διότι στην επίμαχη φωτογραφία στην οποία τον εμφανίζουν να απολαμβάνει την ηρεμία των νερών του Ιονίου, διακρίνεται δίπλα του ένα βιβλίο.

 

Παρατηρητές και βιβλιοφάγοι διέκριναν ότι πρόκειται για το βιβλίο «Ανεξέλεγκτα Στοιχεία» (εκδ. Πόλις) του Στεφάν Οσμόν (φιλολογικό ψευδώνυμο του Stephane Dottelonde).

 

Ο κ. Τσίπρας είχε, δηλαδή, εκείνες τις ημέρες βυθιστεί σε έναν κόσμο στον οποίο «ο ήρωας έπειτα από χρόνια συναντά τον νεανικό του έρωτα που έχει μόλις αποφυλακιστεί μετά την έκτιση της ποινής για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea». Και προσπάθησε κάποια στιγμή να κοιτάξει τον καθρέφτη «μιας εξεγερμένης γενιάς, με τις ουτοπικές προσδοκίες της».

 

Διαβάζουμε από τα στοιχεία του μυθιστορήματος:

 

«Η ιστορία ξεκινά μ’ ένα τηλεφώνημα που δέχεται ο ήρωας του βιβλίου από τη Φεντόρα, τον νεανικό του έρωτα: εκείνη έχει μόλις βγει από τις ιταλικές φυλακές, μετά την έκτιση της ποινής της για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea.

 

»Και μετά αρχίζουν οι μνήμες: Παιδιά, έζησαν σε ένα ελευθεριακό κοινόβιο· έπειτα πέρασαν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και εντάχθηκαν σε αριστερίστικες οργανώσεις, πρώτα στη Γαλλία κι ύστερα στην Ιταλία. Συμμετείχαν σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Εκείνη συνέχισε. Αυτός σταμάτησε, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη.

 

»Ο Στεφάν Οσμόν αποτυπώνει τον απίστευτο δυναμισμό μιας εξεγερμένης γενιάς, με τις ουτοπικές προσδοκίες της, τις γενναιόδωρες και άναρχες αυταπάτες της, τον πνευματικό της αναβρασμό, τη μουσική της ευρηματικότητα, τα ναρκωτικά, τα βιβλία και τα περιοδικά της, τους ελεύθερους έρωτές της…»

Δεν πήγαν όλα καλά στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Δράμα

Δεν πήγαν όλα καλά επικοινωνιακά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Μπορεί να έκανε επίδειξη έξυπνου πολιτικού χιούμορ αναρτώντας την μάλλον κωμική εικόνα του με τη Μαρέβα (βλέπε άλλη Βαβέλ παρακάτω), μπορεί να έδειξε ένα γοητευτικό και επιθετικό ρητορικό προφίλ στην ομιλία του στην Καβάλα το βράδυ της Κυριακής (εδώ), αλλά μια άλλη εικόνα του, από την επίσκεψή του στη Δράμα, δημιούργησε κάποιους αρνητικούς συνειρμούς.

 

Η εικόνα του προέδρου της ΝΔ με μια κοπέλα, η οποία φορούσε μια μπλούζα που έγραφε «Yes but not with you» («ναι αλλά όχι με εσένα»), μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και σε κάθε περίπτωση έγινε viral.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή την εικόνα τη διένειμε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Κι άλλο χιούμορ;

Είναι αυτός ο Τσίπρας σε θαλαμηγό, λίγο μετά το Μάτι;

Ολα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε, ο οποίος βέβαια δεν ανέφερε τις λέξεις «Αλέξης Τσίπρας» ή «Πρωθυπουργός» –απλώς έναν χαρακτηρισμό: «εξαφανισμένος».

Ο υπαινιγμός σαφής όσο και η στόχευση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου: να αφήσει υπόνοιες ότι πρόκειται για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όντως το καλοκαίρι του 2018, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι και πριν από το περίφημο διάγγελμα στην Ιθάκη (εδώ), είχε αραιώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του –κοινώς δεν ξέραμε πού είναι.

 

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου, στην οποία εμφάνιζε έναν άνδρα να απολαμβάνει τις διακοπές του σε πολυτελές σκάφος τόσο στην κουπαστή όσο και στο εσωτερικό του, δεν άργησε να γίνει viral. Πρώτος έπιασε το νήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε tweet του σχολίασε δηκτικά: «Επειδή οι διακοπές του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κρυφές και επειδή ο Πρωθυπουργός που μάχεται τις Ελίτ και πολεμά υπέρ των πτωχών είναι περίεργο να κάνει πολυτελείς διακοπές σε σκάφος: α) ποίου είναι το σκάφος; β) πότε πήγε; Επειδή είναι λαλίστατοι».

 

Σε συνέχεια, ο «Μικροπολιτικός» ανέφερε στο δευτεριάτικο φύλλο των «Νέων» πως όντως ο Πρωθυπουργός βρισκόταν σε σκάφος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας προτού καταπλεύσει στην Ιθάκη για το περίφημο τέλος των μνημονίων. Η στήλη πάντως κράτησε κάποιες επιφυλάξεις για το αν όντως στις επίμαχες φωτογραφίες απεικονίζεται ο κ. Τσίπρας.

 

Κάποιοι όμως θυμήθηκαν ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Παπαχρήστος, πάλι στα «Νέα» (εδώ), είχε γράψει το εξής: «Το καλοκαίρι, εκεί γύρω στης Παναγίας, Δεκαπενταύγουστο δηλαδή, βρέθηκε να κάνει – και αυτός – ό,τι και οι πλούσιοι τον Αύγουστο: διακοπές με σκάφος. Το υπέροχο Ferretti των 112 ποδών της οικογένειας Περικλή και Κατερίνας Παναγοπούλου ήταν αυτό που είχε την τιμή να φιλοξενήσει φέτος, επί μία και πλέον εβδομάδα, τον Πρωθυπουργό, τη σύζυγό του Μπέττυ και τα δυο παιδάκια τους».

 

Και πολλοί πλέον το θεωρούν σίγουρο ότι εκεί, λίγο μετά την εθνική συμφορά στο Μάτι, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε αρχικά τον ανήξερο στη σύσκεψη στο Συντονιστικό και έπειτα στηνόταν όλη η επιχείρηση επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας, απολάμβανε αμέριμνος τις πολυτελείς διακοπές του –και πως τώρα απλώς έχουμε και τις εικόνες.

 

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Καθώς και αυτό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ:

Τη Νόνη Δούνια ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο παρουσίασε ο Μαρινάκης

Μολονότι η παράταξη του υποστηριζόμενου από το Κίνημα Αλλαγής δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη δεν μοιάζει να απειλείται, ούτε από τον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Βλαχάκο ούτε βέβαια από τον Νίκο Μπελαβίλα του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα συνεχίζει να ενισχύεται.

 

Ο εφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος ο ίδιος με την παράταξη του κ. Μώραλη παρουσίασε μέσω Facebook την υποψηφιότητα της Νόνης Δούνια.

 

Η 47χρονη κυρία Δούνια υπήρξε ένα από τα διασημότερα μοντέλα της χώρας στις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Τώρα δοκιμάζει την τύχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Είναι τιμή μου και μεγάλη χαρά να συμμετέχω στην προσπάθεια όλων μας για έναν Πειραιά Νικητή!», σχολίασε στη σχετική ανάρτηση του κ. Μαρινάκη.

Νοτοπούλου των λουλουδιών

Μετά τα Νοτοπόλιταν (εδώ) και τις προτάσεις για δημιουργία Μουσείου Ερωτικού Προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη (εδώ), η Κατερίνα Νοτοπούλου συνέχισε την προεκλογική της εκστρατεία για τον δήμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, με μια ονειροπόλα φωτογραφία με ένα μπουμπούκι.

 

Η φωτογραφία της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την Πρωτομαγιά και συνοδευόταν από το εξής επικολυρικό σχόλιο: «Στο όνειρο η αλήθεια μας. Στο όνειρο η επιθυμία. Στο όνειρο η τόλμη. Με λογισμό και με όνειρο το Μάη #προχωράμε_μαζι»

 

Ενα ενδιαφέρον είναι ότι δεν έκανε ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος. Ενα άλλο είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις σε βαθμό που πρέπει να ποζάρει ως μικρή Κατερίνα στο λιβάδι.

Ο Μητσοτάκης έπιασε τη Μαρέβα από τη μύτη

Μια μάλλον κωμική φωτογραφία από το περιθώριο της ομιλίας του στην Καβάλα (εδώ) ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύοντας ότι αν μη τι άλλο έχει χιούμορ.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να τσιμπάει τη μύτη της συζύγου του Μαρέβας η οποία του χαμογελάει με νόημα. Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε τη φωτογραφία με το εξής σχόλιο: «Μετά από μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην Καβάλα! ? Κάπου την ξέρω την κυρία!  ?»

Λουδοβίκος των Ανωγείων: Από τη Νατάσα Παζαΐτη στον Αλέξη Τσίπρα

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη είχε πολλά. Είχε ρακές, χορούς και φουριάρικα κατσίκια (εδώ), είχε και κάτι αμφιλεγόμενα εγκαίνια (εδώ) αλλά απήλαυσε και την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία στα περίφημα Ανώγεια.

 

Εκεί, αφού ο Πρωθυπουργός της χώρας ήπιε κι έφαγε κι άλλο –έχει πάρει τελευταία και μία φωτογραφία που αναρτήθηκε δείχνοντάς τον με το πουκάμισο να ασφυκτιά, αποσύρθηκε–, βρέθηκε να ακούει τις μελωδίες που έβγαιναν από το μαντολίνο του τοπικού Λουδοβίκου.

 

Ναι, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έπαιξε το μαντολίνο του για χάρη του κ. Τσίπρα.

Δεν είναι η πρώτη μουσική επαφή του Λουδοβίκου των Ανωγείων με το πρωθυπουργικό περιβάλλον της χώρας. Ο δημοφιλής μουσικός είχε τρόπον τινά ως μούσα του τη Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγο του Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργού της χώρας από το 2004 έως το 2009.

Μάλιστα φαίνεται ότι είτε παίζει το μαντολίνο του για την κυρία Παζαΐτη είτε για τον κ. Τσίπρα, ο Λουδοβίκος φροντίζει να φοράει την ίδια στολή εργασίας.

Η Βίκυ Φλέσσα τσακώθηκε με την Ελενα Ακρίτα για την αυτοκτονία του Καρυωτάκη

Ολα ξεκίνησαν από μια φράση της δημοσιογράφου και υποψήφιας ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Βίκυς Φλέσσα σε μια συνέντευξή της στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Πρέβεζα: «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν τόσο λυπημένος σε μια τόσο όμορφη πόλη» είπε η κυρία Φλέσσα.

 

Την περιέλαβε λοιπόν η δημοσιογράφος και παραλίγο υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα που έχει αναλάβει ρόλο ραντάρ του Διαδικτύου σχολιάζοντας τα πάντα –δικαίωμά της, ούτως ή άλλως η δήλωση της κυρίας Φλέσσα είχε ήδη γίνει viral.

 

Η κυρία Ακρίτα λοιπόν με ανάρτησή της στο Facebook απέδωσε «τη δυσφορία του ποιητού» στις «κάργες που κοπανουσαν τις μαύρες στέγες και τα κεραμίδια και στις γυναίκες που καθάριζαν κρεμμύδια. Ο συνδυασμός αυτός ντάπα ντουπα οι κάργες βάλε και την κρεμμυδίλα δεν το αντέχει άνθρωπος αυτό το χάλι κι αυτοκτονεί. Και η Μαρία η Πολυδούρη που τον είχε αγαπητικό τα ίδια του έλεγε ‘βρε Κώστα μου πού να τρέχεις ν’ αυτοκτονείς τώρα ολίγη υπομονή κι η ρουφιάνα η καργια κάποτε θα τον βγάλει τον καρασκασμό η δε κρεμμυδίλα φεύγει όταν το τσιγαρισεις λιγουλάκι’».

 

Η κυρία Ακρίτα έκλεισε την ανάρτησή της για την κυρία Φλέσσα με το δηλητηριώδες hashtag #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες!

 

Η ανταπάντηση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ δεν άργησε να έρθει. Ηταν μέσω Twitter αλλά ήταν εξίσου δηκτική:

O Καμμένος πήγε στην Τούμπα μαζί με τον Αριστείδη Φωκά

Ο Πάνος Καμμένος είπε να πάει στην Τούμπα. Αλλά επειδή δεν είναι πια υπουργός Αμυνας να θριαμβολογεί ότι παραχώρησε στον ΠΑΟΚ στρέμματα που ήδη εκμεταλλευόταν ο σύλλογος, πήρε μαζί του τον Αριστείδη Φωκά.

 

Τον γνωστό βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Φωκά, ο οποίος είναι τόσο ΠΑΟΚ που δεν είδε πέρυσι το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη (εδώ) και έβριζε με χουλιγκάνια «να καεί, να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή» (εδώ), προτού αποχωρήσει από την Ενωση Κεντρώων (εδώ), υποσχεθεί αιώνια αγάπη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ (εδώ) και φυσικά γίνει διάσημος για 15 λεπτά, όταν πήγε για… γκαζόζα (εδώ) σε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

 

Πήγαν λοιπόν οι δυο τους στην Τούμπα για να δείξουν πόσο οι ΑΝΕΛ αγαπάνε τον ΠΑΟΚ. Μα είναι γνωστό, δεν είναι είδηση.

 

Εδώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε δώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στον κ. Καμμένο τη φανέλα της ομάδας με το Νο12, που κανονικά είναι αφιερωμένη στον λαό του ΠΑΟΚ (τον 12ο παίκτη του) αλλά αφιερώθηκε αβασάνιστα στον τότε υπουργό Αμυνας.

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου για τη συνάντηση Τσίπρα - Πολάκη σε ταβέρνα είναι ένας ύμνος στην πολιτική γελοιογραφία

Η φιλική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αμφιλεγόμενο Παύλο Πολάκη, σε μια ταβέρνα παρά θιν αλός στην Κρήτη (εδώ), σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

 

Ηταν, λέει, ένα εμφατικό μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι στηρίζει απολύτως τον άνθρωπό του, μολονότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έφθασε στο σημείο να επιτεθεί στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον ΑμεΑ υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ (εδώ), προκαλώντας μέχρι και την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας (εδώ).

 

Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε εικονογράφησε την τρυφηλή ζωή των κυβερνητικών στελεχών, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου.

Ισως καλύτερα το απέδωσε με το παρακάτω σκίτσο του στην «Καθημερινή» της Πέμπτης ο γελοιογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος. Φέρνοντας στο κάδρο των ευθυνών για τα όσα εμετικά λέει κατά καιρούς ο κ. Πολάκης, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Οταν ο Αδωνις Γεωργιάδης έγινε θέμα στο «Rouk Zouk» της Μακρυπούλια ακούστηκαν απίστευτα πράγματα

Αν μη τι άλλο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης έχει χιούμορ. Διότι όταν αναφέρθηκε το όνομά του στο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 «Rouk Zouk», από την παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια, η αντίδραση και οι απαντήσεις των νεαρών παικτών, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και τόσο ενθαρρυντικές για έναν πολιτικό που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών.

 

Μία παίκτρια δεν ήξερε καν ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι πολιτικός. Αλλοι τον περιέγραψαν ως πλούσιο και… ψηλό (και δεν τον λες και πρώτο μπόι τον αντιπρόεδρο).

 

Αλλά σε κάθε περίπτωση ο κ.  Γεωργιάδης είχε το θάρρος και την αυτοσαρκαστική διάθεση να αναρτήσει το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από το «Ρουκ Ζουκ» και να ευχαριστήσει την κυρία Μακρυπούλια.

Ο Πατούλης θέλει να γίνει περιφερειάρχης Αττικής σουβλίζοντας δεκάδες αρνιά

O πολιτικός πολιτισμός του Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, έχει μια νέα εικονογράφηση: ο ίδιος να ποζάρει κατενθουσιασμένος μπροστά σε δεκάδες σουβλισμένα αρνιά στη νέα φιέστα που έστησε προς τιμήν των δημοτών του την Κυριακή του Πάσχα στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου.

Δίπλα στον «γαλάζιο» υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής ήταν η όπως πάντα διαχυτική σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη, η οποία πάντως φρόντισε να φωτογραφηθεί όχι με τα σουβλισμένα αρνιά αλλά με αμήχανους δημότες.

Κατά τα άλλα, ο κ. Πατούλης έκανε τα προβλεπόμενα: Χαιρέτησε κόσμο, έριξε και κάνα δυο παραδοσιακούς χορούς και είδε το προεκλογικό του υλικό να γίνεται ανάρπαστο μεταξύ των παρευρισκομένων.

Υπάρχει ένα καλό σε όλο αυτό. Καθώς η δημοτική αρχή θα αλλάξει μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, αυτό το μαζικό σούβλισμα αρνιών υπό την αιγίδα του ζεύγους Πατούλη συνέβη για τελευταία φορά.

 

Σκέφτεστε όμως να εκλεγεί περιφερειάρχης και να θέλει να το επαναλάβει του χρόνου σε παναττική κλίμακα;

O Τσίπρας έκανε Ανάσταση με Μπαζιάνα και τον πιστό του Μπονέτι

Γενικά ο Πρωθυπουργός μας δηλώνει άθεος. Ειδικά συμμετέχει σε όλα τα πασχαλινά δρώμενα διότι καλή η αθεΐα αλλά μη μας πιστέψουν κιόλας — άλλωστε για χάρη της εξουσίας τού αρέσει ακόμα και το Αγιον Ορος (εδώ).

 

Το επόμενο επικοινωνιακό σχήμα είναι η ταπεινότητα: ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει τους μεγαλοπρεπείς ναούς, αναζητά ήσυχα καταφύγια της χριστιανοσύνης. Ετσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου βρέθηκε στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου ώστε να παραστεί μαζί με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, στην τελετή της Ανάστασης παρέα με απλούς πιστούς της Κρήτης (απουσίαζε πάντως από το κάδρο ο πιο κρητίκαρος της κυβερνήσεως Τσίπρα, ο Παύλος ο Πολάκης).

 

Η σκηνοθεσία ολοκληρώνεται με τη διανομή των σχετικών φωτογραφιών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να (θέλει να) φαίνεται ταπεινός και ότι τιμά τις εορτές της Ορθοδοξίας, αλλά το βασικό είναι η επικοινωνία, η εικόνα, ακόμα και εις βάρος του είναι.

 

Ετσι, ο κατά τα άλλα αυθόρμητος κ. Τσίπρας είχε στο πλευρό του στο Ροδάκινο, όχι μόνο την κυρία Μπαζιάνα, αλλά και τον πιστό του, προσωπικό φωτογράφο, Αντρέα Μπονέτι, ο οποίος φρόντισε να καταγράψει το όλο θέαμα, διαλέγοντας και διανέμοντας (μέσω του Μαξίμου) τις καλύτερες εικόνες ενός πρωθυπουργικού ζεύγους σε κατάνυξη.