493
| CreativeProtagon

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ο 15χρονος που «έγδυνε» κατά παραγγελία συμμαθήτριές του με ειδικό λογισμικό

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 10:51
|CreativeProtagon

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ο 15χρονος που «έγδυνε» κατά παραγγελία συμμαθήτριές του με ειδικό λογισμικό

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 10:51

«Ειδικός» στην επεξεργασία φωτογραφιών –και μάλιστα κατά παραγγελία– φωτογραφιών συμμαθητριών του, ώστε να τις εμφανίζει γυμνές και στη συνέχεια να τις διαπομπεύει μέσω των social media, είχε γίνει 15χρονος μαθητής Γυμνασίου στον Ασπρόπυργο, που συνελήφθη τελικά στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο 15χρονος υπέκλεπτε φωτογραφίες των κοριτσιών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και αφού τις «έγδυνε» μέσω ειδικής εφαρμογής, έστελνε στη συνέχεια τις επεξεργασμένες «γυμνές» φωτογραφίες σε ομαδική συνομιλία στο Instagram, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις συμμαθητές του.

Οι επεξεργασμένες φωτογραφίες άρχισαν να αλλάζουν χέρια και έφτασαν και σε άλλους μαθητές του σχολείου του Ασπροπύργου. Τα κορίτσια ενημέρωσαν τότε τους γονείς τους και ύστερα από σχετική καταγγελία που έγινε στις Αρχές, ο 15χρονος κλήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου παραδέχτηκε τη δράση του και συνελήφθη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων που διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο μαθητής, αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τη μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του οι γονείς των θυμάτων. Σε δηλώσεις της στο protothema.gr, η μητέρα ενός από τα κορίτσια καταγγέλλει ότι ο 15χρονος είχε υλικό το οποίο πρόλαβε να διαγράψει από το κινητό του, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ακόμη συμμαθητής του, ο οποίος του έδινε στις σχετικές «παραγγελίες» για τις «γυμνές» φωτογραφίες.

«Οι φωτογραφίες και η διαρροή τους έγινε κατά παραγγελία άλλου παιδιού. Για αυτό έψαξα και βρήκα και το άλλο παιδί πέρα από τον 15χρονο. Σίγουρα αυτός είχε και άλλα κορίτσια, απλώς δεν έχουν βρεθεί οι φωτογραφίες τους. Δυστυχώς, πρόλαβαν και τις διέγραψαν. Πήγα στο σπίτι του και έψαξα και το κινητό του, αλλά τις είχε σβήσει τις φωτογραφίες. Πιστεύω είχε πολλές εικόνες και από άλλα κορίτσια, απλώς έτυχε να βρεθούν μόνο αυτές», υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 15χρονος είχε αγοράσει το λογισμικό το τελευταίο τρίμηνο και είχε γίνει «ειδικός» στο να κατεβάζει φωτογραφίες κοριτσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τις παρουσιάζει ως γυμνές. Για αυτόν τον λόγο αρκετοί από την παρέα τού ζητούσαν κατά παραγγελία ποια κορίτσια να διαπομπεύσει.

«Αυτό το παιδί είχε αγοράσει το πρόγραμμα από τον Ιανουάριο αλλά ήταν σαν επαγγελματίας. Οι φωτογραφίες ήταν σαν κανονικές, δεν φαίνονταν πειραγμένες. Πήρε από το Instagram μια φωτογραφία της μικρής και την έφτιαξε γυμνή με αυτό το πρόγραμμα. Το έκαναν για πλάκα μεταξύ τους, για να γελάνε. Κάποιοι του έλεγαν βάσει παραγγελίας ποιο κορίτσι να φτιάξει», περιγράφει και στη συνέχεια μιλά για το πώς ήρθε το φως η δράση του 15χρονου και της παρέας με τη διακίνηση των εν λόγω φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ενα παιδί από την ομαδική συνομιλία τούς “κάρφωσε”. Το είπε στη μεγάλη μου κόρη, η οποία είναι στη Γ Γυμνασίου, και της έδειξαν τη φωτογραφία. Με το που μου είπε η μεγάλη μου κόρη τι συμβαίνει, πήγα και τους βρήκα. Δεν ήταν για να μείνει ατιμώρητο. Ο αδελφός της άλλης κοπέλας τους χτύπησε μόλις το έμαθε και έτσι έγινε γνωστό το περιστατικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...