397
Ο Φώτης Κουβέλης, αν. υπουργός Αμυνας, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των χειρισμών του Μαξίμου ακόμα και όταν έχουν καεί 91 άνθρωποι | SOOC

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 10:35
Ο Φώτης Κουβέλης, αν. υπουργός Αμυνας, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των χειρισμών του Μαξίμου ακόμα και όταν έχουν καεί 91 άνθρωποι
|SOOC

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 10:35

Ως ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εμφανίζεται πλέον ο Φώτης Κουβέλης, αυτός που μέχρι πριν από λίγα χρόνια καθυβριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας έσπευσε το πρωί της Τετάρτης να βάλει στην ίδια ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι με την έξοδο από τα μνημόνια, χρησιμοποιώντας –στο φιλόξενο για τα κυβερνητικά στελέχη στούντιο της ΕΡΤ– το επιχείρημα «δεν θέλω να κάνω συμψηφισμούς αλλά…».

Δεν θέλει, αλλά τους έκανε τους συμψηφισμούς, βάζοντας στην ίδια φράση τον ανείπωτο πόνο και την τραγωδία με τους 91 νεκρούς με την επικείμενη «επιτυχία» της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων. Το γνωστό μοτίβο, δηλαδή, που ήδη είχε ξεκινήσει ο Παύλος Πολάκης από το Σάββατο, ότι οι νεκροί πήγαν και πέθαναν και «χαλάνε» την εικόνα της κυβέρνησης….

Ο κ. Κουβέλης είπε συγκεκριμένα ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου! «Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου, η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών εξέρχεται. Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. Διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για χρόνια. Ε, όλα αυτά δεν είναι δυνατόν κανείς να τα αποσιωπά, να τα βάζει στο περιθώριο», είπε για ο κ. Κουβέλης.

Τι σχέση έχει το μνημόνιο και η καθαρή ή όχι έξοδος από αυτό, με μια πυρκαγιά που αφάνισε 91 ανθρώπους; Δεν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο κ. Κουβέλης. Λογικό. Αλλωστε το θέμα της παρουσίας του στην ΕΡΤ ήταν προφανώς άλλο: να προωθήσει το αφήγημα της κυβέρνησης ότι προχωράμε μπροστά, ξεχνάμε τους νεκρούς και πάμε για άλλα, να πανηγυρίσουμε την έξοδο από τα μνημόνια.

Ακολούθως, άλλωστε, ο αν. υπουργός Αμυνας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την κριτική της στην κυβέρνηση για την φονική πυρκαγιά. Είπε ότι η ΝΔ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και την οδύνη του κόσμου και ότι αντιπολιτεύεται με χυδαίο τρόπο. «Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;»

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...