452
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε και για την κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες και για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία | INTIMEnews

Απάντηση Πελώνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το μήνυμα Μητσοτάκη: Κανείς εκβιασμός – Το δίλημμα είναι σαφές

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:05
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε και για την κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες και για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία
|INTIMEnews

Απάντηση Πελώνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το μήνυμα Μητσοτάκη: Κανείς εκβιασμός – Το δίλημμα είναι σαφές

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:05

Στην κριτική της αντιπολίτευσης περί «εκβιασμού» με το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», που έθεσε στο χθεσινό του μήνυμα προς τους πολίτες ο Πρωθυπουργός, απάντησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη.

 «Το δίλημμα είναι σαφές και θα έλεγα ότι αν η αντιπολίτευση κοιτούσε τι γίνεται στον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα και τη στενή αντιπολιτευτική τακτική της, θα έβλεπε ότι υπάρχει έκρηξη παντού στην Ευρώπη, οι επιστήμονες μιλούν για δεύτερο κύμα και αυτή τη στιγμή το κρίσιμο είναι να μπορέσεις να το συγκρατήσεις όσο μπορείς. Το μήνυμα εκεί στάλθηκε, ότι είμαστε σε κρίσιμο σημείο, ειδικά στην Αττική και αυτό φαίνεται από την ανάλυση των κρουσμάτων.

»Το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επειδή όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, ακριβώς για να μη φτάσουμε στα χειρότερα και να μην πάμε σε σκληρά οριζόντια μέτρα ή σε ένα lockdown, που δεν ήταν ούτε ευχάριστη εμπειρία για τους περισσότερους, ούτε για την οικονομία», ανέφερε συγκεκριμένα στην απάντησή της η κυρία Πελώνη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

«Αυτό που προκύπτει από το μήνυμα του Πρωθυπουργού», εξήγησε αναφερόμενη στα επόμενα βήματα που θα γίνουν από την κυβέρνηση, «είναι ότι πάμε πλέον σε κλιμακούμενα μέτρα, σε αυστηροποίηση και στοχευμένα μέτρα όπου υπάρχει πρόβλημα.

»Η κυβέρνηση είναι από πάνω και όπου κρίνει ότι πρέπει να λάβει μέτρα θα το κάνει».

Κληθείσα να σχολιάσει τα «πυρά» που εκτοξεύει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε με νόημα ότι καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε για σχοινί.

«Θεωρώ ότι πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν σε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Να θυμίσουμε τι παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο αυξήθηκαν μέσα σε 4 μήνες. Μιλάμε για αύξηση 6,5%, οπότε εκεί η κριτική θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη», είπε και διαβεβαίωσε ότι «το σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί, να δεσμεύσει κλίνες, αποδεσμεύσει άλλες για να τις κάνει Covid».

Ειδικά για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυρία Πελώνη σημείωσε πως «έχουν προαναγγελθεί κάποια πράγματα. Θα έχουμε 100 νέα λεωφορεία σε λειτουργία, όμως δεν αρκούν μόνο αυτά, πρέπει να εξεταστούν οι ώρες αιχμής και εκεί που είναι κρίσιμα τα δρομολόγια και μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν ακόμα 500. Αυτό, σε σύνδεση με τα κυλιόμενα ωράρια και την τηλεργασία, ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει για την αποφυγή του συγχρωτισμού».

Σε ερώτηση, τέλος, για τις καταλήψεις στα σχολεία, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν σαφής: «Οι μαθητές ανήκουν στα σχολεία και εκεί όπου γίνεται μάθημα. Δεν πρέπει οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς και οι λίγοι να επιβάλουν την τακτική τους με τις πρακτικές τους. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι το φαινόμενο εξασθενεί και ότι από βδομάδα θα έχουμε λιγότερες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...