445
Ο εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας ενημερώνει τους δημοσιογράφους για το ανθρωποκυνηγητό | REUTERS/Matt Mills McKnight

Αγρια καταδίωξη για τον ύποπτο του νέου μακελειού στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 09:04
Ο εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας ενημερώνει τους δημοσιογράφους για το ανθρωποκυνηγητό
|REUTERS/Matt Mills McKnight

Αγρια καταδίωξη για τον ύποπτο του νέου μακελειού στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 09:04

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές Αρχές, ύστερα από νέο μακελειό που σημειώθηκε στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Αναζητούν τον δράστη που εξαπέλυσε επίθεση σε εμπορικό κέντρο της πόλης Μπέρλινγκτον, βόρεια του Σιάτλ στην πολιτεία Ουάσινγκτον, σκότωσε πέντε άτομα, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δράστης, μετά την επίθεση, κατόρθωσε να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα. Το περιστατικό με πυροβολισμούς έγινε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, νωρίς σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία, έχει βγάλει όλες τις δυνάμεις της -μεταξύ αυτών και δύο ομάδες Κ9 με εκπαιδευμένους σκύλους- στους δρόμους και ερευνά κτίριο προς κτίριο, δρόμο προς δρόμο για τη σύλληψή του δράστη ο οποίος φέρεται να είναι «ένας ισπανόφωνος άνδρας που φορούσε γκρι ρούχα» όπως ανέφερε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας σε μήνυμά του στο Twitter.

Cascade3
Ο ύποπτος όπως καταγράφηκε από το κύκλωμα των καμερών ασφαλείας του εμπορικού κέντρου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

«Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία», πρόσθεσε ο Φράνσις, ο οποίος ανάρτησε τη φωτογραφία του υπόπτου. «Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι», ανέφερε. Η τροχαία της πολιτείας Ουάσινγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό έχει σχέση με τρομοκρατία, ενώ τα κίνητρα του δράστη παρέμεναν άγνωστα.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Τέσσερις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο κατάστημα Macy’s  και ένας άνδρας τραυματίστηκε και διαμετακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, στα οποία υπέκυψε λιγότερα. Εν τω μεταξύ το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε με ασφάλεια από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι επιζώντες της επίθεσης μεταφέρθηκαν σε εκκλησία.

Cascade2

Οι μαρτυρίες

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν χαοτικές στιγμές στο εμπορικό κέντρο, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Η Μπράντι Μοντρέιλ ήταν στον κινηματογράφο, όταν τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγουν. «Δεν ήξερα τίποτα. Μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε αμέσως όλοι», είπε στο CNN. Αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για άσκηση ασφαλείας. «Αμέσως όμως σκέφτεσαι τι έγινε στην Ορόρα, στο Κολοράντο, και αρχίζεις να κινείσαι πιο γρήγορα», είπε αναφερόμενη στους πυροβολισμούς σε κινηματογράφο το 2012, με 12 νεκρούς.

Η στιγμή της εξόδου για εκατοντάδες ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον (twitter)
Η στιγμή της εξόδου για εκατοντάδες ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον (twitter)

Οταν βγήκε έξω, είδε πολλά περιπολικά, αλλά όχι αστυνομικούς. «Δεν ξέραμε αν ήταν πυρκαγιά, οπότε ψάχναμε για καπνό. Μετά εμφανίστηκαν αστυνομικοί και μας ρωτούσαν αν είδαμε κάτι. Ένας μας φώναζε να φύγουμε γρήγορα», περιέγραψε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...