231
Η τιμή αντικατάστασης για κάποια μοντέλα μειώνεται στο ένα τρίτο | REUTERS/Shailesh Andrade/File photo

Με φτηνότερες μπαταρίες το «συγγνώμη» της Apple για την επιβράδυνση των iPhone

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2017, 08:25
Η τιμή αντικατάστασης για κάποια μοντέλα μειώνεται στο ένα τρίτο
|REUTERS/Shailesh Andrade/File photo

Με φτηνότερες μπαταρίες το «συγγνώμη» της Apple για την επιβράδυνση των iPhone

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2017, 08:25

Συγγνώμη από τους καταναλωτές της ζήτησε η Apple μετά την παραδοχή ότι σκόπιμα επιβράδυνε τη λειτουργία κάποιων παλαιότερων μοντέλων iPhone για να εξωθήσει με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές να αγοράσουν νέα smartphome.

Όπως ανακοίνωσε, θα μειώσει τις τιμές για την αντικατάσταση της μπαταρίας και θα κυκλοφορήσει λογισμικό με το οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν την κατάστασή της.

Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση μπαταρίας εκτός εγγύησης θα κοστίζει στις ΗΠΑ τουλάχιστον 29 δολάρια αντί για 79 δολάρια για όσους έχουν iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο.

Η αλλαγή γραμμής έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση πειστικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν την φήμη ότι η Apple έκανε παλαιότερα μοντέλα να λειτουργούν με πιο αργές ταχύτητες. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι όντως το έκανε αυτό με τις μπαταρίες σε παλαιότερα μοντέλα αλλά «για να παραταθεί η ζωή της μπαταρίας».

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, τις οποίες έχουν τα κινητά, πράγματι με την πάροδο του χρόνου δίνουν όλο και λιγότερο ρεύμα, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να κλείνει αναπάντεχα για την προστασία των ηλεκτρονικών.

Ακόμη, όπως είπε, παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των καταναλωτών «να αναγνωρίσει την πίστη τους στην εταιρεία και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη όσων αμφέβαλαν για τις προθέσεις της Apple».

Προσθέτει ότι «στην Apple, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας σημαίνει τα πάντα για εμάς».

Παρά ταύτα, ήδη έχουν κατατεθεί  οκτώ αγωγές κατά της εταιρείας για αυτό το ζήτημα στις ΗΠΑ, ενώ παρόμοιες νομικές διαδικασίες έχουν γίνει στη Γαλλία και το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...